Μεξικανός διακινητής εγκατάλειψε αγοράκι ενός έτους στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Το περιστατικό θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε τραγωδία όπως γράφει στο Twitter o επικεφαλής της αμερικανικής συνοριοφυλακής, που ανέβασε στο σχετικό βίντεο στο Twitter

1 Copy 7

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας που έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού δείχνοντας απίστευτες σκηνές. Ένας άνδρας εγκαταλείπει ένα παιδί μόλις ενός έτους και αποχωρεί από το σημείο.

Οι σκηνές που καταγράφουν οι κάμερες, ραγίζουν καρδιές.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Μεξικανός διακινητής που έχει στη αγκαλιά του το παιδί, διέσχισε τον ποταμό Κολοράντο. Κι όταν έφθασε στο προορισμό του, άφησε το αγοράκι ολομόναχο, στην άσφαλτο, ανάμεσα στους ψηλούς φράχτες.

Στη συνέχεια ο άνδρας φαίνεται να τρέχει.

Το παιδάκι σηκώθηκε όρθιο και άρχισε να περπατάει λίγα μόλις μέτρα. Ευτυχώς όμως δεν κινδύνευσε.

Ένα περιπολικό από την πλευρά των ΗΠΑ έσπευσε άμεσα στο σημείο για να το σώσει.

Το αγόρι, που κατάγεται από τη Γουατεμάλα, βρίσκεται πλέον σε «καλά χέρια», σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.

Το περιστατικό θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε τραγωδία όπως γράφει στο Twitter o επικεφαλής της αμερικανικής συνοριοφυλακής, που ανέβασε στο σχετικό βίντεο στο Twitter.

«Χάρη στη γρήγορη αντίδραση του συναδέλφου μας, η τραγωδία αποφεύχθηκε!», γράφει στη σχετική λεζάντα του.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής συνοριοφυλακής ανέβασε και μία φωτογραφία που απεικονίζει έναν Αμερικανό αξιωματικό να κρατά με υπερηφάνεια το παιδί στην αγκαλιά του.

Δυστυχώς, αυτή η απάνθρωπη πρακτική δεν αποτελεί εμονωμένη περίπτωση: τους τελευταίους πέντε μήνες, οι Αμερικανοί συνοριοφύλακες έχουν περισυλλέξει περισσότερους από 58.000 ασυνόδευτους ανηλίκους.

Ο λόγος για τον οποίο το μικρό παιδί εγκαταλείφθηκε παραμένει ασαφής, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Πηγή: Πρώτο Θέμα