Μεξικό: Δύο νεκροί από τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ

Βίντεο που κόβουν την ανάσα

AP 20175635070885 Μεξικό, ΝΕΚΡΟΙ, ΣΕΙΣΜΟΣ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό 7,4 Ρίχτερ που έπληξε τις ακτές του νότιου Μεξικού, σείοντας κτίρια στην Πόλη του Μεξικού αλλά και σε άλλες περιοχές νοτιοδυτικά παράλια της χώρας. Η Αμερικανική Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά ήρε αργότερα τον συναγερμό.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS μέτρησε το σεισμό σε μέγεθος 7,4. Επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν η πολιτεία Οαχάκα. Η Εθνική Σεισμολογική Υπηρεσία του Μεξικού ανέφερε το μέγεθος του σεισμού σε 7,5 στην κλίμακα Ρίχτερ. Το επίκεντρο ήταν 400 μίλια μακριά από την πρωτεύουσα στην θαλάσσια περιοχή της Οαχάκα.

Στο μεταξύ ώρα με την ώρα έρχονται στη δημοσιότητα συγκλονιστικά βίντεο την ώρα του σεισμού. Δείχνουν την αντίδραση των ανθρώπων αλλά και των κτιρίων, ενώ κάμερα καταγράφει τη γη να σείεται από την καταστροφική σεισμική δόνηση.

Σε άλλη περίπτωση πολυώροφα κτίρια πάλλονται και πισίνες που βρίσκονται στις οροφές των κτιρίων υπερχειλίζουν. Ο κόσμος σε γενικές γραμμές διατηρεί την ψυχραιμία του και προσπαθεί να μένει σε κεντρικά σημεία και πλατείες.

Υπενθυμίζεται πως το Μεξικό είναι μεταξύ των χωρών με τους μεγαλύτερους και πιο καταστροφικούς σεισμούς και το 2017 είχαν χάσει τη ζωή τους 300 άνθρωποι.

Πηγή:Philenews