Μυστηριώδη πτήση στην Αθήνα έκανε το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας

Άγνωστο με ποιον συναντήθηκε στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας

Υπό άκρα μυστικότητα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με τα διακριτικά YV2486 προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, χωρίς να έχει καταθέσει σχετικό σχέδιο πτήσης. Όπως αποκάλυψε με ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΙ, το αεροσκάφος απογειώθηκε από τον προεδρικό διάδρομο στο αεροδρόμιο Μαικετία του Καράκας με αρχικό προορισμό το νησί «Μαργαρίτα» της Καραϊβικής.

Η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας καλύπτεται από μυστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, από το Καράκας. Την ίδια μέρα το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάφερε να το προσγειώσει στην Πορτογαλία μετά την απειλή του πιλότου ότι αν δεν δοθεί άδεια προσγείωσης το αεροπλάνο θα καταπέσει, καθώς τελείωναν τα καύσιμα.

Δύο ημέρες μετά το αεροσκάφος φέρεται να προσγειώνεται στη Γενεύη. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, πάντως, αρνήθηκαν στο αεροσκάφος να προσεγγίσει. Τελικά το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 14:06 το μεσημέρι προσγειώθηκε στην Αθήνα. Αρχικά ζήτησε μία ώρα για ανεφοδιασμό αλλά τελικά παρέμεινε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για περίπου 4 ώρες, απ’ όπου απογειώθηκε στις 18:00 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας (4/3) η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: «Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις. Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;». 

Πηγή

Ροη Ειδησεων

Υπ. Υγείας: Αυξητική η τάση των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο

Στην Κύπρο ο εκτιμώμενος αριθμός των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες ανέρχεται περίπου στους 1.400, συμπεριλαμβανομένων 697…

9 Μαΐου, 2024

Γ. Αντωνίου: Αναχώρησε για Γάζα το πλοίο Sagamore

Με ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Κύπρο, αναχώρησε πριν το μεσημέρι…

9 Μαΐου, 2024

Ελένη Φουρέιρα για Eurovision: Είχα πάρα πολύ άγχος, ήταν σαν να το έκανα για πρώτη φορά

Στην Ελλάδα επέστρεψε η Ελένη Φουρέιρα το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου μετά την εμφάνισή…

9 Μαΐου, 2024

Σενεγάλη: Boeing παρουσίασε πρόβλημα και βγήκε εκτός διαδρόμου – 11 τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλο ένα ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη αεροσκάφος της Boeing σημειώθηκε στη Σενεγάλη με 11 ανθρώπους…

9 Μαΐου, 2024

Πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας ΕΕ για την Ημέρα της Ευρώπης

Υπό τους ήχους του ύμνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) «Ωδή στη Χαρά» πραγματοποιήθηκε το πρωί…

9 Μαΐου, 2024

Επαφές στα κατεχόμενα πραγματοποιεί η Ολγκίν

Στα κατεχόμενα συνεχίζει τις επαφές της την Πέμπτη η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ…

9 Μαΐου, 2024