Νέα Ζηλανδία: Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος παπαγάλος που έζησε ποτέ

παπαγάλος Αρχαιολογική Ανακάλυψη, Νέα Ζηλανδία, Οστά Παπαγάλου

Τα απομεινάρια ενός παπαγάλου σούπερ μεγέθους, με ύψος πάνω από το μισό ενός μέσου ανθρώπου και που έζησε στη γη πριν από 19 εκατομμύρια χρόνια, ανακάλυψαν οι επιστήμονες στη Νέα Ζηλανδία. Ο παπαγάλος, κρίνοντας από το μέγεθος των οστών των ποδιών, θα είχε ύψος περίπου ένα μέτρο και θα ζύγιζε έως και επτά κιλά, σύμφωνα με έκθεση διεθνούς ομάδας παλαιοντολόγων που δημοσιεύθηκε στην τελευταία έκδοση της επιθεώρησης “Biology Letters”.

Τα οστά ανακαλύφθηκαν το 2008 αλλά πήρε στους επιστήμονες έντεκα ολόκληρα χρόνια να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Ο παπαγάλος ονομάστηκε Ηρακλής για να αντικατοπτρίζει το μέγεθος και τη δύναμη του ήρωα.

Το πουλί πρέπει να ήταν περίπου το μέγεθος του γιγαντιαίου περιστεριού “dodo” και είχε το διπλάσιο μέγεθός του.
Τα απομεινάρια εντοπίστηκαν συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή St Bathany στη νότια Νέα Ζηλανδία, μια περιοχή που έχει αποδειχθεί πλούσια πηγή απολιθωμάτων που εκτείνεται από περίπου πέντε εκατομμύρια έως 23 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Η Νέα Ζηλανδία, φιλοξενεί ήδη το πουλί moa που είχε ύψος μέχρι 3,6 μέτρα αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν έχει ανακαλύψει ένα γιγαντιαίο παπαγάλο.

Πηγή: ΚΥΠΕ