Νεκροί εντοπίστηκαν 36χρονη μητέρα και ένα εκ των τριών παιδιών της στον Έβρο

808x1077 cmsv2 9f9a042e 591b 5c16 8c64 2a135d559518 3226418 Έβρος, ΜΗΤΕΡΑ, Οικογένεια

Νεκρή εντοπίστηκε 36χρονη μητέρα και ένα από τα τρία παιδιά της, ενώ ο σύζυγός της με βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο, απευθύνει έκκληση στις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες. “Γνωρίζουμε και λυπούμαστε”, λέει η Κομισιόν.

 

Το άψυχο σώμα της 36χρονης μητέρας και του ενός έτους παιδιού της εντόπισαν τουρκικές αρχές το απόγευμα της Παρασκευής στις όχθες του ποταμού Έβρου στο χωριό Saclimuselim που βρίσκεται απέναντι από το Ρήγιο του Δήμου Διδυμοτείχου, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ. Η μοίρα των άλλων δύο παιδιών παραμένει άγνωστη.

Οι αρχές πραγματοποιούσαν από την Πέμπτη έρευνες για τον εντοπισμό της 36χρονης και των τριών παιδιών της οι οποιοί αγνοούταν απ τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν η βάρκα με την οποία επιχειρούσαν να διασχίσουν τον Έβρο, ανετράπη. Ο σύζυγος της Χατισέ, Μουράτ Ακτζαμπάι, και άλλα τέσσερα άτομα κατάφεραν να βγουν στην ακτή.

Η οικογένεια είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Τουρκία για να γλιτώσει από τις μαζικές διώξεις Ερντογάν.

 

Ο σύζυγος της 36χρονης και πατέρας των τριών παιδιών, έκτοτε, απηύθυνε εκκλήσεις για να ενταθούν οι έρευνες των αρχών αλλά και για βοήθεια από όποιον μπορεί.

“Το όνομά μου είναι Μουράτ Ακτσαμπάι. Η σύζυγός μου είναι η Χατίτζε Ακτσαμπάι. Και οι δύο είμαστε δάσκαλοι. Όταν περνούσαμε τον ποταμό Έβρο, η βάρκα μας ανατράπηκε στη μία της 18ης Ιουλίου 2018. Η σύζυγός μου και τα τρία παιδιά μου, ηλικίας ενός, τεσσάρων και έξι ετών χάθηκαν στο ποτάμι. Ως πατέρας ικετεύω τον ελληνικό λαό και τις ελληνικές αρχές. Σας παρακαλώ μην σταματήσετε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης”.

 

Πηγή: AlphaNews.live