Nεκρός ο δήμαρχος της πόλης Μισράτα στη Λιβύη

eshtewi presser 768x584 ΔΗΜΑΡΧΟΣ, Λιβύη, ΜΙΣΡΑΤΑ

`Eνοπλοι καταδίωξαν το αυτοκίνητο του δημάρχου της πόλης Μισράτα της Λιβύης αργά το βράδυ της Κυριακής κι άνοιξαν πυρ εναντίον του μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα, δήλωσαν αξιωματικοί των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Στην πετρελαιοεξαγωγική χώρα της βόρειας Αφρικής επικρατεί χαοτική κατάσταση μετά την εξέγερση του 2011 που είχε αποτέλεσμα να ανατραπεί το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, αλλά στη Μισράτα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο λιβυκό λιμάνι, επικρατούσε συγκριτικά ηρεμία μέχρι χθες.

Οι ένοπλοι καταδίωξαν το αυτοκίνητο του δημάρχου Μοχάμεντ Εστέουι αφού έφυγε από το αεροδρόμιο της Μισράτας μετά την άφιξή του με μια πτήση από την Τουρκία, δήλωσε αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του δημάρχου.

Τον Οκτώβριο, μια βόμβα είχε εκραγεί στο δικαστήριο της πόλης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 40. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η Μισράτα, περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, είναι η πύλη για τις εισαγωγές τροφίμων και άλλων αγαθών στη Λιβύη και η μοναδική περιοχή όπου υπάρχει ζώνη αφορολόγητων ειδών. Είναι μια από τις λιγοστές πόλεις στη Λιβύη όπου πηγαίνουν ακόμη ξένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι ανησυχούν για την έλλειψη ασφάλειας σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

Πηγή