Netflix: Τέλος η κοινή χρήση κωδικών – Δείτε τι θα ισχύει πλέον

Η εταιρία προετοιμάζει εδώ και πολύ καιρό το έδαφος

B8BAB328 712E 4DAE B302 8FD5AB6FF7FB

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το τέλος της κοινής χρήσης των κωδικών του Netflix με φίλους βρίσκεται προ των πυλών. Η εταιρία προετοιμάζει εδώ και πολύ καιρό το έδαφος, τονίζοντας μάλιστα πριν μερικές ημέρες πως η πολύ μεγάλη αλλαγή θα έρθει τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2023.

Τώρα, η συνδρομητική υπηρεσία μόλις ενημέρωσε την ενότητα των συχνών ερωτήσεων στην ιστοσελίδα της, αποκαλύπτοντας πώς ακριβώς σκοπεύει να σταματήσει το φαινόμενο. Ειδικότερα, το Netflix θα ζητά από τις διάφορες συσκευές των χρηστών να συνδέονται τακτικά στο τοπικό Wi-Fi του σπιτιού του χρήστη που πληρώνει τη συνδρομή και να βλέπουν κάτι. Εναλλακτικά, η πρόσβαση στην υπηρεσία θα μπλοκάρεται.

Συγκεκριμένα, για να συνεχίσει να βλέπει κάποιος από μια συσκευή θα χρειάζεται τουλάχιστον μια φορά ανά 31 ημέρες να συνδέεται στο Wi-Fi δίκτυο την κεντρικής τοποθεσίας του λογαριασμού. Παράλληλα, θα χρησιμοποιούνται και στοιχεία όπως τα αναγνωριστικά IDs των συσκευών και οι IP διευθύνσεις για να διαπιστώνεται αν όντως μια συσκευή είναι συνδεδεμένη στο σωστό Wi-Fi.

Η σχετική ενότητα στην ιστοσελίδα του Netflix αναφέρει:

«Για να εξασφαλίσετε αδιάλειπτη πρόσβαση στο Netflix, συνδεθείτε στο Wi-Fi της κύριας τοποθεσίας σας, ανοίξτε την εφαρμογή ή τον ιστότοπο του Netflix και παρακολουθήστε κάτι τουλάχιστον μία φορά κάθε 31 ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια έμπιστη συσκευή, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε Netflix, ακόμη και όταν βρίσκεστε μακριά από την κύρια τοποθεσία σας.

Εάν βρίσκεστε μακριά από την κύρια τοποθεσία σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, η συσκευή σας ενδέχεται να αποκλειστεί από την παρακολούθηση του Netflix. Μπορείτε να ζητήσετε έναν προσωρινό κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε.»

Όπως φαίνεται, θα υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι, με τους προσωρινούς κωδικούς επιβεβαίωσης. Πρακτικά αν κάποια συσκευή χάσει το παράθυρο επιβεβαίωσης των 31 ημερών θα κλειδώνεται και έπειτα θα απαιτείται η λήψη ενός κωδικού 4 ψηφίων από τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού.

Για την ώρα δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει κάποιος περιορισμός για το πόσες φορές θα μπορεί να ξεκλειδωθεί κάποια «εκτός» συσκευή σε άλλη τοποθεσία με αυτούς τους προσωρινούς κωδικούς, ούτε και για πόσες μέρες θα επιτρέπει την παρακολούθηση ένας τέτοιος κωδικός.

Πηγή: Unboholics.gr