Νότια Κορέα: Στους δέκα οι νεκροί από τον τυφώνα Χιναμνόρ

Ο τυφώνας Χιναμνόρ, ο οποίος έπληξε τη Νότια Κορέα, στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους

9A452F60 2932 420E 9DF3 5D49BD1038D6

Ο τυφώνας Χιναμνόρ, ο οποίος έπληξε τη Νότια Κορέα, στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, μετά το πέρασμα του ακραίου φαινομένου με ψηλά κύματα και σφοδρές βροχοπτώσεις στα νότια παράλια.

Καθώς πέρναγε από τη χώρα στις αρχές της εβδομάδας ο τυφώνας, από τους ισχυρότερους που έπληξαν τη Νότια Κορέα τις τελευταίες δεκαετίες, πλημμύρισε δρόμους και κτίρια.

Στο λιμάνι Ποάνγκ (νοτιοανατολικά), μια από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο, ανασύρθηκαν επτά πτώματα και δύο επιζήσαντες από υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας που είχε καλυφθεί εντελώς από τα νερά, ανέφερε το κέντρο πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών.

Παγιδεύτηκαν όταν κατέβηκαν στο πάρκινγκ για να βγάλουν τα αυτοκίνητά τους κατά τη διάρκεια των σφοδρών βροχοπτώσεων, σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σήμερα, με τις αρχές να αναφέρουν πως δύο άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.

Άλλοι δύο θάνατοι επιβεβαιώθηκαν σήμερα, στην Ποάνγκ και στην Τζόνγκτζου, πόλη στην ενδοχώρα, όπου κάτοικος έχασε τη ζωή του όταν χτύπησε το σπίτι του κατολίσθηση, σύμφωνα με τις αρχές.

Χθες Τρίτη, μια εβδομηντάρα έχασε τη ζωή της στην Ποάνγκ όταν την παρέσυραν νερά.

Ο τυφώνας ανάγκασε πάνω από 4.700 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και προκάλεσε ζημιές ή κατέστρεψε κάπου 12.000 σπίτια και άλλα κτίρια.

Σχεδόν 90.000 νοικοκυριά αντιμετώπισαν διακοπές της ηλεκτροδότησης εξαιτίας του φαινομένου, όμως η παροχή αποκαταστάθηκε στα περισσότερα σήμερα το πρωί, κατά τις αρχές.

Προτού ο τυφώνας φθάσει στο έδαφος, η κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν πάνω από 600 σχολεία προληπτικά και αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν 250 εσωτερικές πτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ