Ντόναλντ Τραμπ: «Χάκαραν» το «Truth Social», πριν ακόμα το ανεβάσει

Το χακάρισμα σημειώθηκε μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης

hero image.fill .size 1200x900.v1634829011 Social Media, True Detective, Ντόναλντ Τραμπ, χακάρισμα

Αρκετοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται με θέματα τεχνολογίας βρήκαν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αφού μπήκαν σε αυτό δημιούργησαν ψεύτικα προφίλ τόσο για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ όσο και για τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πένς.

Το χακάρισμα σημειώθηκε μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Daily Dot Mikael Thalen, το url του ιστότοπου σύντομα τέθηκε εκτός σύνδεσης. Την ίδια ώρα, ο ψεύτικος λογαριασμός του δημοσιογράφου Drew Harwell έκλεισε μέσα σε μία ώρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα σχέδια για τη νέα εταιρεία προβλέπουν την είσοδό της στο χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης με την Digital World Acquisition, μια Εταιρεία Απόκτησης Ειδικού Σκοπού (SPAC), η οποία εισήχθη στη Wall Street μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μετά τις ανακοινώσεις του Αμερικανού πρώην προέδρου, η μετοχή της Digital World Acquisition Corp επιδόθηκε σε ένα ξέφρενο χρηματιστηριακό «ράλι». Σύμφωνα με το CNBC, η μετοχή της DWAC βρέθηκε να καταγράφει άνοδο έως και 400% κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Η εκρηκτική μεταβολή στην τιμή της είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα να διακοπεί πολλές φορές μέσα στην ημέρα η διαπραγμάτευσή της.

Η Digital World Acquisition ήταν η μετοχή με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στην πλατφόρμα Fidelity, αλλά και στα χρηματιστήρια NYSE και Nasdaq (έχει επιλέξει τη διπλή εγγραφή). Οι εντολές αγοράς ήταν τρεις φορές περισσότερες από τις εντολές πώλησης της μετοχής στη Fidelity.

Έως και νωρίς το απόγευμα περισσότερε από 360 εκατ. μετοχές της DWAC είχαν ήδη αλλάξει χέρια.

sigmalive.com