Ντόναλντ Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα προχωρά την αποπυρηνικοποίηση

ntonalnt tramp KIM, ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ, Τραμπ

Η Βόρεια Κορέα προχωρά στην ανατίναξη τεσσάρων από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις δοκιμών και η διαδικασία πλήρους αποπυρηνικοποίησης έχει ήδη ξεκινήσει, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στον Λευκό Οίκο.

«Σταμάτησαν τις εκτοξεύσεις πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων. Καταστρέφουν τις εγκαταστάσεις κατασκευής μηχανών. Τις ανατινάζουν. Ήδη ανατινάζουν μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις δοκιμών, στην πραγματικότητα πρόκειται για 4 από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις δοκιμώνΚαι το σπουδαιότερο είναι ότι θα υπάρξει πλήρης αποπυρηνικοποίηση, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει».

Ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, ερωτηθείς εάν η Βόρεια Κορέα έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο την αποπυρηνικοποίηση μετά την ιστορική Σύνοδο Τραμπ και Κιμ, την 12η Ιουνίου, απάντησε,

«Όχι, δεν έχω γνώση επ’ αυτού. Δηλαδή, προφανώς, πρόκειται για την απαρχή μιας διαδικασίας. Οι λεπτομερείς διαπραγματεύσεις δεν έχουν ξεκινήσει. Δεν θα το περίμενα αυτό σε αυτή τη φάση».

 

Πηγή: AlphaNews.live