Ντόναλντ Τραμπ: “Όποιος δεν έχει σύνορα, δεν έχει ούτε χώρα”

609ac815e81dd88be676ce25dfe53ad2 ΑΜΕΡΙΚΗ, Μετανάστες, Ντόναλντ Τραμπ, Πρόσφυγες

Με νέα ανάρτηση του στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ επιχειρεί να δικαιολογήσει τις αμφιλεγόμενες πολιτικές του στα θέματα μετανάστευσης. 

Επικαλείται στοιχεία της Γερμανίας και αναφέρει ότι από τη μέρα που έγιναν αποδεκτοί οι μετανάστες στη χώρα, αυξήθηκε το ποσοστό της εγκληματικότητας κατά 10%. Μάλιστα απευθυνόμενος προς την ίδια την Αμερική δηλώνει: “Να είσαι έξυπνη, Αμερική”.  

Σημειώνεται ότι η Γερμανία βρίσκεται στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης για το “μεταναστευτικό”.

 

Συνεχίζοντας αναφέρει χαρακτηριστικά: 

“Όποιος δεν έχει σύνορα, δεν έχει ούτε και χώρα”.

Κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς δηλώνει ότι “αυτοί είναι το πρόβλημα” και υποστηρίζει ότι οι Δημοκράτες “δεν νοιάζονται για το πρόβλημα της εγκληματικότητας και θέλουν τους παράνομους μετανάστες, ανεξάρτητα από το πόσο κακοί είναι”.  Δεν διστάζει να αναφέρει ότι δεν μπορούν με τις πολιτικές τους θέσεις να κερδίσουν και γι’ αυτό θεωρούν τους μετανάστες ως μελλοντικούς τους ψηφοφόρους.

Δηλώνει ότι πρέπει να συλλαμβάνονται όλοι όσοι εισέρχονται στην Αμερική παράνομα και ταυτόχρονα, παραθέτει στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία 10.000 παιδιά αποστέλλονται από τους γονείς τους σε ένα πολύ επικύνδυνο ταξίδι, ενώ μόνο 2.000 συνοδεύονται από τους γονείς τους, με σκοπό να προσπαθήσουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Στέφαν Ντουζαρίτς, αναφερόμενος στην πολιτική που εφαρμόζεται στα αμερικανικά σύνορα και που έχει οδηγήσει στον χωρισμό σχεδόν 2000 παιδιών από τους γονείς τους, δήλωσε ότι στα παιδιά δεν πρέπει να προκαλούνται ψυχολογικά τραύματα, χωρίζοντάς τα από τους γονείς τους.

 

Τέλος, ζητά από το Κογκρέσο να αλλάξει τους νόμους για τη μετανάστευση, τους οποίους αποκαλεί “γελοίους” και “απαρχαιωμένους”, επικαλούμενος την ασφάλεια των συνόρων της Αμερικής.

 

Πηγή: AlphaNews.live