Ο διάλογος στο αεροδρόμιο που δείχνει τον ρατσισμό στις μέρες μας (ΦΩΤΟ)

capture 12 ΑΕΡΟΔΡΔΟΜΙΟ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Μια φωτογραφία που έχει γίνει viral την τελευταία βδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μας δείχνει πως πλέον ο ρατσισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.

Πρόκειται για την φωτογραφία του Emmit Eclass Walker, στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος να περιμένει στην ουρά του γκισέ του αεροδρομίου και πίσω του βρίσκεται μια γυναίκα, την οποία υποδείκνυε με ένα κόκκινο βελάκι γράφοντας “αυτή η γυναίκα είναι αστεία”.

Με το σχόλιο του κάτω από τη φωτογραφία ο Walker, διηγείται την εμπειρία του στον γκισέ με την εικονιζόμενη γυναίκα. Η ίδια του φέρθηκε με ρατσιστικό τρόπο γιατί νόμιζε πως δε θα έπρεπε να βρίσκεται στην ουρά για τους επιβάτες της πρώτης θέσης της πτήσης λόγω του χρώματος του. Ο ίδιος, ωστόσο όπως φαίνεται μέσα από τη δημοσίευση, αντιμετώπισε με χιούμορ την κατάσταση και θέλησε να μοιραστεί την ιστορία του για να περάσει το δικό του μήνυμα.

 

Στον διάλογο που συνοδεύει τη φωτογραφία ο Walker γράφει τα εξής:

Εκείνη: Συγγνώμη, πιστεύω πως μάλλον βρίσκεστε σε λάθος σημείο, πρέπει να μας αφήσετε να περάσουμε. Αυτή η σειρά είναι για επιβάτες με προτεραιότητα.

Εγώ: Με το προτεραιότητα εννοείτε πρώτης θέσης, σωστά;

Εκείνη: Ναι..Τώρα με συγχωρείτε, θα σας καλέσουν όλους εσάς αφού επιβιβαστούμε εμείς.

Εγώ: *της χώνω το εισιτήριο προτεραιότητας μου στη μούρη* Μπορείτε να χαλαρώσετε κυρία μου, είμαι στο σωστό σημείο, είμαι εδώ για περισσότερη ώρα, οπότε μπορείτε να επιβιβαστείτε μετά από εμένα.

Εκείνη: *συνεχίζει απτόητη* Πρέπει να είναι στρατιωτικός ή κάτι, αλλά εμείς πληρώσαμε για τις θέσεις μας οπότε και πάλι αυτός πρέπει να περιμένει.

Εγώ: Όχι ήμουν πάντα πολύ μεγάλος (σε μέγεθος) για να είμαι σε οποιονδήποτε στρατό. Είμαι απλά ένας αράπης με λεφτά.

Όλοι όσοι περίμεναν στην ουρά, άρχισαν να χειροκροτούν.

Η δημοσίευση του Walker μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 708 χιλιάδες like και έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 253 χιλιάδες φορές.

 

Πηγή