Ο έλεγχος των όπλων στην ατζέντα της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν στο Ελσίνκι

skynews vladimir putin donald trump 4347876 Βλάντιμιρ Πούτιν, ΕΛΣΙΝΚΙ, Ντόναλντ Τραμπ, Φινλανδία

Το θέμα του ελέγχου των εξοπλισμών, η Ουκρανία, η Βόρεια Κορέα, η Συρία και τα εμπορικά ζητήματα που έχουν προκύψει, είναι τα ζητήματα που αναμένεται να συζητήσουν ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η αντιπροσωπεία του, στη συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αμερικανός Αξιωματούχος επιβεβαίωσε σε επίσημη ανακοίνωση την ατζέντα της συζήτησης μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου και του Προέδρου της Ρωσίας, οι οποίοι θα συναντηθούν στις 16 Ιουλίου, στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι.

 

Ο Αμερικανός Αξιωματούχος δήλωσε πως το βασικό αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών, θα είναι ο έλεγχος για τα όπλα.

Ο Ανώτερος Υπάλληλος της Κυβέρνησης Τραμπ, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εγείρουν ρωσικές παραβιάσεις της συνθήκης για τα όπλα INF, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και να συζητήσουν για την τύχη των συμφωνιών ελέγχου των όπλων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Jon Huntsman ανέφερε:

«Ο Πρόεδρος ελπίζει ότι μια συνάντηση μπορεί να συμβάλει στη μείωση των εντάσεων. Δεν μπορείτα να λύσετε τα προβλήματα, εάν δεν τα συζητήσετε».

 

Πηγή: AlphaNews.live