«Ο Πουτζδεμόν στη φυλακή» αξιώνουν διαδηλωτές στην Μαδρίτη

o poutzdemon sti fulaki aksiwnoun diadilwtes stin madriti

«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!»: Φωνάζοντας αυτό το σύνθημα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη υπέρ της παραμονής της Καταλονίας στην Ισπανία, μία ημέρα μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το κοινοβούλιο της περιφέρειας.

upl59f4a8d72ced8
 

«Όσα διαδραματίστηκαν στην Καταλονία αποτελούν ντροπή» δήλωσε ο Κάρλος Φερνάντεθ, ένας μηχανικός ηλικίας 41 ετών, που συμμετείχε μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες του στην κινητοποίηση στην πλατεία Χριστόφορου Κολόμβου.

Κατόπιν ο 41χρονος διαδηλωτής πρόσθεσε: 
«Και όσα συνέβησαν μετέπειτα» είναι επίσης ντροπή, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο την προκήρυξη των εκλογών από την κεντρική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος διέλυσε χθες το τοπικό κοινοβούλιο, όπου επικρατούσαν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας και απέπεμψε τον πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν.

Για τον Φερνάντεθ, «τίποτα δεν θα αλλάξει τους επόμενους δύο μήνες», όταν αναμένεται να διεξαχθούν οι εκλογές, την 21η Δεκεμβρίου, και ο κίνδυνος μιας κλιμάκωσης παραμένει ζωντανός.

upl59f4a90e698c6
 

Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν τόσο μαζική όσο στις πιο πρόσφατες διαδηλώσεις υπέρ της ενότητας της Ισπανίας, τις οποίες είχε οργανώσει το Ίδρυμα για την προάσπιση του ισπανικού έθνους.

«Υπάρχει λιγότερος κόσμος διότι οι πολίτες πιστεύουν ότι η χθεσινή απόφαση διευθέτησε τα πάντα» εκτίμησε, αποθαρρυμένος, ο Κάρλος Φερνάντεθ.

Το παρόν έδωσαν και στελέχη της συντηρητικής παράταξης, μεταξύ αυτών ο Πάμπλο Κασάδο, του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος.

Η «Καταλονία δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητη και δεν θα γίνει ποτέ» επισήμανε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Κασάδο υπογραμμίζοντας ότι η «δημοκρατία αποκαταστάθηκε» μέσω της εφαρμογής του Συντάγματος.

 

 

Πηγή: TheToc