Ο Τραμπ απαιτεί από τον ΟΠΕΚ να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου

donald trump snl baldwin twitter Ντόναλντ Τραμπ, ΟΠΕΚ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Τετάρτη για άλλη μια φορά τις χώρες μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) ότι αυξάνουν τις τιμές του αργού και απαίτησε να αντιστρέψουν την τάση.

«Το Μονοπώλιο του ΟΠΕΚ πρέπει να θυμάται ότι οι τιμές της βενζίνης έχουν αυξηθεί & κάνει ελάχιστα για να βοηθήσει. Αν κάνει κάτι, είναι να αυξάνει τις τιμές και οι ΗΠΑ προστατεύουν πολλά από τα μέλη του με αντάλλαγμα πολύ λίγα $ . Αυτός ο δρόμος πρέπει να έχει δύο κατευθύνσεις. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΡΑ!», έγραψε ο ρεπουμπλικάνος στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο μεγιστάνας καταφέρθηκε εναντίον του ΟΠΕΚ επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες. Η αύξηση των τιμών των καυσίμων μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πολιτικό πονοκέφαλο για τον Τραμπ, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου, υπονομεύοντας την επιχειρηματολογία των ρεπουμπλικάνων ότι οι περικοπές φόρων και η κατάργηση κανονιστικών περιορισμών που προώθησε η κυβέρνησή του συνέβαλαν στην τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Το Σάββατο, ο Τραμπ υποστήριξε πως ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας «συμφώνησε» να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου έως και κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, κάνοντας έναν ισχυρισμό τον οποίο χρειάστηκε να διορθώσει ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωσή του αργότερα.

Ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας, του σημαντικότερου μέλους του ΟΠΕΚ, φέρεται να διαβεβαίωσε τον Τραμπ ότι το βασίλειο μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του αν θεωρήσει ότι χρειαστεί και ότι διαθέτει επιπρόσθετη παραγωγική δυνατότητα ύψους έως και 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα που μπορεί να αξιοποιήσει αν είναι απαραίτητο για να αντισταθμιστεί η ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής της Βενεζουέλας, καθώς και του Ιράν.

Ο Τραμπ αυξάνει την πίεση στον ΟΠΕΚ την ίδια στιγμή που η Ουάσινγκτον απαιτεί από τους Ευρωπαίους να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από την Ισλαμική Δημοκρατία.

 

Πηγή: AlphaNews.live