Ο Ζελένσκι ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης στον οποίο τηλεφώνησε η Λιζ Τρας

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

31262408 D8FE 4E53 836F D0B3E080C693

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Έγινα ο πρώτος ξένος ηγέτης που είχα επικοινωνία με τη νεοεκλεγείσα πρωθυπουργό (της Βρετανίας) Λιζ Τρας», έγραψε ο ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter. «Ευχαρίστησα τον βρετανικό λαό για τη μεγάλη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία. Είναι σημαντικό η Βρετανία να είναι έτοιμη να την ενισχύσει περαιτέρω», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έκανε λόγο για «κοινή γραμμή» με στόχο την «αύξηση της πίεσης» στην Ρωσία. «Στόχος είναι να τερματιστεί η επίθεση και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως είναι σημαντικό να χαρακτηριστεί η Ρωσία «κράτος-τρομοκράτης».

Η Βρετανία έχει υποστηρίξει την Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Έστειλε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στις πολιορκημένες ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες επί του παρόντος δίνουν μάχες στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ