Οδοφράγατα: Πράσινο φως για το άνοιγμα τους απο την επιστημονική ομάδα

Υπο αυστηρούς όρους

cna tdc5de30394d3416580a3e37814e885b2 άνοιγμα οδοφραγμάτων

Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο, σε σχέση με τα μέτρα που λαμβάνονται για αντιμετώπιση του ιού στα κατεχόμενα.
Μπορεί να ανακοινώνονται συνεχώς μηδενικά κρούσματα καθημερινά, από το ψευδοκράτος, ωστόσο, οι τ/κ επιδημιολόγοι δεν ήταν σε θέση να ενημερώσουν τους ε/κ συναδέλφους τους, με την παράδοση μίας έκθεσης. Όπως ζητήθηκε πριν από 15 ημέρες.

Έστω και χωρίς στοιχεία, οι τ/κ επιδημιολόγοι εξήγησαν στην Επιτροπή, τις σκέψεις και τις πρακτικές που ακολούθησαν στην κατηγοριοποίηση χωρών, διαβεβαιώνοντας πως κινούνται με βάση τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στην κατηγορία Α, περιλαμβάνεται και η Τουρκία. Με τους ε/κ επιδημιολόγους, να τονίζουν πως εκεί υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, και τους τ/κ επιδημιολόγους να μην είναι σε θέση να διαφωνήσουν επιστημονικά.

Όμως την ίδια ώρα να εξηγούν πως δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα, παρά τις προτροπές του Μουσταφά Ακιντζί, να μιλήσουν ανοικτά.

Τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης, θα τεθούν ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη την Παρασκευή. Όπως ο Alpha αντιλαμβάνεται θέση της επιδημιολογικής ομάδας, είναι όπως ανοίξουν τα οδοφράγματα, υπό πολύ αυστηρούς όμως ελέγχους, καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά ως προς τους χειρισμούς των τ/κ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, σκέψη είναι όπως διενεργούνται στα οδοφράγματα τέστ, τόσο σε ε/κ που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, όσο και στους τ/κ προς τις ελεύθερες περιοχές, ενώ θα υπάρξει αυστηρή κατηγοριοποίηση για τους ταξιδιώτες.

Πηγή:alphanews