Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος....

terter Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μύκονος, Ελλάδα: Το «νησί των ανέμων» στο μάτι του κυκλώνα

AP 20229668797260 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα προβληματίζουν έντονα τις αρχές, τους ειδικούς αλλά και τους πολίτες που προσπαθούν να ορθοποδήσουν από την περίοδο της καραντίνας και των συνεπειών της πανδημίας.

AP 20229668775601 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ήδη είναι σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 της επομένης ενώ πλέον, μεταξύ άλλων, απαγορεύεται κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές αλλά και συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων.

AP 20229668833376 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Βηρυτός, Λίβανος: Τα σημάδια στο κορμί η μνήμη της φρικτής έκρηξηςAngelique Sabounjian who was injured at her office during the Aug Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣAngelique Sabounjian who was injured at her office during the Aug Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Με ένα φωτορεπορτάζ ανθρώπων όλων των ηλικιών που έζησαν τη φρίκη των φονικών εκρήξεων το διεθνές πρακτορείου θέλει να μεταφέρει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα σημάδια που μπορεί να μείνουν για πάντα στο κορμί τους. Γιατί στην ψυχή τους είναι βέβαιο ότι έχουν χαραχτεί για πάντα.

AP 20230486899025 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Οι πύρινες γλώσσες καταπίνουν τα πάντα

AP 20232126020843 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Καμένη βλάστηση, αυτοκίνητα και σπίτια παρανάλωμα του πυρός. Τουλάχιστον 485.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στην Καλιφόρνια, ακόμη και κοντά στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο.

AP 20233289805160 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μάχη με τις πολλές δεκάδες πυρκαγιές δίνουν οι πυροσβέστες σε όλη την Καλιφόρνια, η οποία πλήττεται ταυτόχρονα από καύσωνα ιστορικών διαστάσεων που έχει προκαλέσει διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αναγκάζοντας τον κυβερνήτη της Πολιτείας να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

AP 20232438550772 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Γκαουχάτι, Ινδία: Γκισέ σάλιου για τον κορονοϊό

An Indian health worker waits to take a nasal swab sample to test for COVID 19 in a swab collection center in Gauhati India Monday Aug. 17 2020 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Σοκάρουν οι αριθμοί στην Ινδία, με τους νεκρούς από κορονοϊό να έχουν  πλέον ξεπεράσει τους 50.000 ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης αυξήθηκε αλματωδώς πλησιάζοντας τα 2,65 εκατομμύρια. Πλέον οι πολίτες μπορούν να δίνουν σάλιο σε σταθερά σημεία στις πόλεις για να ελεγχθούν για τον ιό.

Γάζα, Παλαιστίνη: Η μάχη της επιβίωσης

A Palestinian fisherman cleans up his fishing net after the Israeli decision to close Gazas fishing zone on the beach in Gaza City Tuesday Aug. 18 2020 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το Ισραήλ συνεχίζει να στραγγαλίζει γεωγραφικά, πολιτικά και οικονομικά την Παλαιστίνη. Το Τελ Αβίβ έχει αποκλείσει την ζώνη αλιείας της Γάζας και ένας ψαράς προσπαθεί να φτιάξει τα δίχτυα του για την επόμενη (αν υπάρξει) ψαριά.

Κανάρια Νησιά, Ισπανία: Καύσωνας και κορονοϊός

Bathers relax under umbrellas on a beach in southwest Gran Canaria island Spain Wednesday Aug. 19 2020. Spanish authorities have announced new restrictions to prevent COVID 19 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το νέο ξέσπασμα του κορονοϊού στην Ισπανία είναι πλέον γεγονός με τα κρούσματα να είναι χιλιάδες καθημερινά. Το κύμα καύσωνα που χτυπάει ωστόσο αρκετές ευρωπαϊκές χώρες οδηγούν τους κατοίκους στις παραλίες αλλά πάντα με… αποστάσεις.

Σαν Φραντσίσκο, ΗΠΑ: Κεραυνοί που καθηλώνουν

Lightning forks over the San Francisco Oakland Bay Bridge as a storm passes over Oakland Calif. Sunday Aug. 16 2020 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Οι ΗΠΑ δεν βιώνουν και την καλύτερη περίοδό τους καθώς από τη μία έχουν να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού και από την άλλη ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα. Σε αρκετές πολιτείες τα ακραία φαινόμενα συνοδεύονται και από καταρρακτώδεις βροχές και υψηλή κεραυνική δραστηριότητα.

Μπάσρα, Ιράκ: Ποιος είπε ότι ο χορός δεν χωρά στις διαδηλώσεις

Protesters partake in an anti government protest demanding free elections and against corruption outside the provincial council building in Basra Iraq Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το Ιράκ συγκλονίζεται από ένα νέο κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων με χιλιάδες πολίτες να κατεβαίνουν στους δρόμους και να συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής. Οι διαδηλωτές για να αποφύγουν τα δακρυγόνα θα μάθουν και χορευτικές φιγούρες.

Γκεζελκίρχεν, Γερμανία: Ποιος είπε ότι τα ζώα δεν ζεσταίνονται;

A polar bear refreshes in the water on a hot summer Wednesday Aug Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αν κάποιος πιστεύει ότι τα ζώα δεν υποφέρουν από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι γελασμένος. Τρανό παράδειγμα η πολική αρκούδα στον ζωολογικό κήπο του Γκεζελκίρχεν η οποία κάνει το μπάνιο της για να δροσιστεί.
 

via: newsbeast