Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Η χώρα που περηφανεύεται για τη δημοκρατία της, την είδε να πλήττεται βάναυσα

Πέντε νεκροί, μεγάλο πλήγμα στη δημοκρατία και βαθύς διχασμός είναι ο απολογισμός από την εισβολή διαδηλωτών υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο. Ένας άνδρας ντυμένος ως Τζορτζ Ουάσινγκτον προσεύχεται έξω από τον χώρο που διαδραματίστηκαν τα πρωτοφανή συμβάντα, με την εικόνα να δημιουργεί από μόνη της αντιφατικές σκέψεις.Καθώς η χώρα παρακολουθούσε σοκαρισμένη τις εικόνες που δεν είχαν προηγούμενο, ο φωτογραφικός φακός ήταν αδιάψευστος μάρτυρας των γεγονότων που άφησαν άφωνο το μεγαλύτερο μέρος όσων τα παρακολούθησαν. Ο τρόμος στα πρόσωπα όσων βρίσκονταν μέσα στο κτίριο εκείνη τη στιγμή, είναι χαρακτηριστική εικόνα των όσων βίωσαν.Μετά από όλα αυτά, άπαντες ξεκίνησαν να αναζητούν την ταυτότητα του εισβολέα-συμβόλου του συμβάντος: έναν γυμνόστηθο άνδρα με τατουάζ, βαμμένο πρόσωπο στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας και γούνινο καπέλο με κέρατα. Όπως αποδείχθηκε, πρόκειται για τον Τζέικ Αντζέλι, έναν 32χρονο φανατικό υποστηρικτή του Τραμπ, ο οποίος δίνει πάντα το «παρών» στις συγκεντρώσεις της Ακροδεξιάς στη χώρα.Στη συνέχεια, «βροχή» ξεκίνησαν να πέφτουν οι παραιτήσεις αξιωματούχων στον Λευκό Οίκο. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ, ανακοίνωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση με άμεση ισχύ του επικεφαλής της Αστυνομίας της Γερουσίας, Μάικλ Στένγκερ, αλλά δεν ήταν ο μόνος που… καρατομήθηκε.Τραγική φιγούρα σε όλη αυτή την ιστορία ήταν ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρέθηκε σε δεινή θέση πριν καν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ. Ο ίδιος προχώρησε σε ένα δραματικό διάγγελμα, μέσω του οποίου έστειλε το μήνυμα πως η δημοκρατία στη χώρα δέχθηκε μια πρωτοφανή επίθεση. Τουλάχιστον για εκείνον, η Γερουσία απέρριψε το αίτημα Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών να μην επικυρωθούν οι εκλέκτορες στην Αριζόνα υπέρ του με 93 ψήφους έναντι 6.

Λονδίνο, Αγγλία: Η «Ελπίδα» συνδυάζεται με τον «Έρωτα» σε φόντο lockdown

Τις πρώτες ημέρες της Brexit εποχής ζει η Μεγάλη Βρετανία, με τη χώρα να ψάχνει τα πατήματά της. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι εύκολα, καθώς η χώρα βρίσκεται σε «σκληρό» lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η λέξη «Ελπίδα» εμφανίζεται σε μια διαφημιστική πινακίδα δίπλα σε άγαλμα του θεού Έρωτα, σε μια αντάμωση που εκπέμπει… σημάδια αισιοδοξίας.

Αθήνα, Ελλάδα: Ανοιξιάτικος καιρός εν μέσω χειμώνα και δυσκολιών

Ο πολύ καλός καιρός που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, αποτελεί παρηγοριά για τον κόσμο εν μέσω των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορονοϊού. Οι πολίτες βίωσαν πολύ διαφορετικές γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτή η χώρα πάντα δίνει κάτι στους κατοίκους της ως ευλογία.

Λωρίδα της Γάζας: «Ανάσες» ξεγνοιασιάς μέσα σε θολό τοπίο

Πολλές είναι οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Παλαιστίνιοι οι οποίοι κατοικούν στη Λωρίδα της Γάζας. Μια εξόρμηση στην παραλία αποτέλεσε στιγμή ξεγνοιασιάς για μια οικογένεια που ζει στην περιοχή, με τον καιρό να είναι ομιχλώδης και θολός, όπως γενικά η κατάσταση που βιώνουν.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Ο Άγιος Βασίλης προσαρμόζεται στην εποχή του κορονοϊού

Ένας άνδρας ντυμένος ως Άγιος Βασίλης φορά μια προστατευτική μάσκα, ώστε να κάνει τη δουλειά με την οποία γεμίζει χαμόγελα τα πρόσωπα των παιδιών. Με ένα από αυτά συνομιλεί και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ξέραμε τη συνομιλία και εάν σε αυτή εξηγεί τον λόγο που πήρε τα μέτρα εναντίον της πανδημίας.

Πεκίνο, Κίνα: Εάν δεν φοράς τη μάσκα σου, μπορεί να σε «δώσουν»

Η Κίνα κατέγραψε την Πέμπτη τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων έξι μηνών, κάτι που δείχνει πόσο ύπουλη είναι η πανδημία. Τα προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα και για την τσέπη των κατοίκων πολλών πόλεων, όπως στο Πεκίνο, καθώς στην πρωτεύουσα προβλέπεται αμοιβή 500 γουάν σε όποιον αναφέρει ότι κάποιος κάτοικος δεν φορά μάσκα.

Σλέμαν, Ινδονησία: Η φύση δείχνει τις εκρηκτικές της διαθέσεις

Το ηφαίστειο στο όρος Μεράπι της Ινδονησίας… ξύπνησε με άγριες διαθέσεις τις τελευταίες ημέρες. Το βουνό των 2.968 μέτρων άρχισε να βγάζει προς τα έξω την ενέργεια που είχε «εγκλωβισμένη» μέσα του, προκαλώντας δέος.

Ίνσμπουργκ, Αυστρία: Εντυπωσιακή πτήση πάνω από τα σύννεφα

Το Ίνσμπουργκ της Αυστρίας φιλοξενεί τον τρίτο από τους τέσσερις αγώνες του φημισμένου τουρνουά άλματος με σκι των Τεσσάρων Λόφων (μαζί με Όμπερσντορφ, Γκάρμις-Πατερκίρχεν και Μπίσεσχόφεν), δίνοντας μοναδικές εικόνες από τις προσπάθειες των αθλητών, όπως αυτή του ντόπιου Τόμας Λάκνερ, ο οποίος ίπταται πάνω από τα σύννεφα. via: newsbeast

Ροη Ειδησεων

Δημοτικές εκλογές: Το “έλα να δεις” στο στούντιο του ΡΙΚ για νέο Δήμο Αγίας Νάπας (ΒΙΝΤΕΟ)

Άναψαν για τα καλά τα αίματα στο debate στο στούντιο του ΡΙΚ για τον νέο…

9 Μαΐου, 2024

Γιάννης Καρούσος: Το όραμά του για ανάπτυξη της τουριστικής εμπειρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το όραμά του για ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας μέσω μικρών και όμορφων παρεμβάσεων εισηγείται ο…

9 Μαΐου, 2024

Απεβίωσε 66χρονος κύπριος κατάδικος στις φυλακές

Κύπριος κατάδικος, ηλικίας 66 χρονών, "με σοβαρά χρόνια ιατρικά προβλήματα", παρουσίασε την Πέμπτη, επιδείνωση της…

9 Μαΐου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: Αβεβαιότητα και ανησυχία ξενοδόχων για την φετινή τουριστική σεζόν

Με άγχος για τους ξενοδόχους ξεκινά η νέα τουριστική σεζόν καθώς χαμηλότερες από το 2023…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Εργασίας: Οι συμφωνίες να είναι σεβαστές από όλους για Λιμάνι Λάρνακας

Οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους, είπε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Υγείας: Αυξητική η τάση των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο

Στην Κύπρο ο εκτιμώμενος αριθμός των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες ανέρχεται περίπου στους 1.400, συμπεριλαμβανομένων 697…

9 Μαΐου, 2024