Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Οι κινητοποιήσεις εναντίον του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων συνεχίζονται, έπειτα από το κύμα διαμαρτυριών που προκάλεσε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια βίαιης σύλληψής του από την Αστυνομία, στη Μινεάπολις. Ειδικά στις ΗΠΑ, το «Black Lives Matter» γίνεται ξεκάθαρο με κάθε τρόπο, όπως φαίνεται και από το σύνθημα που γράφτηκε με μεγάλα κίτρινα γράμματα σε κεντρικό δρόμο της Νέας Υόρκης.
Μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, η Ελλάδα υποδέχεται σταδιακά τους επισκέπτες από το εξωτερικό, με τα αρχαία κειμήλια να αποτελούν πόλο έλξης για εκείνους. Ένα από τα σημεία ενδιαφέροντος όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο εκτίθεται το άγαλμα του Δία.
Στην Ισπανία, τα θέατρα ετοιμάζονται για την επιστροφή του κόσμου, ωστόσο αυτό πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο, λόγω της πανδημίας. Μάλιστα, μπήκαν και κούκλες ώστε οι απαραίτητες αποστάσεις να διασφαλιστούν.
Η Ρωσία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε κρούσματα κορονοϊού, έχοντας ξεπεράσει τα 568.000 χιλιάδες, αν και ο αριθμός των θυμάτων είναι συγκριτικά και ποσοστιαία πολύ μικρότερος. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έρχονται ενθαρρυντικά σημάδια, καθώς την Πέμπτη (18/06) καταγράφηκε ο μικρότερος αριθμός νοσούντων τις τελευταίες έξι εβδομάδες.
Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ είχαν ανακοινώσει τον Μάιο ότι θα προχωρήσουν στην έναρξη υλοποίησης της λεγόμενης «συμφωνίας του αιώνα», που προβλέπει την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών με κάποια ανταλλάγματα. Τα σχέδια αυτά προκαλούν την αντίδραση των Παλαιστινίων, με μια από τις κινήσεις διαμαρτυρίας να γίνεται… μέσω προσευχής στη Δυτική Όχθη.
Μια από τις πιο περίεργες μάσκες που έχουν εμφανιστεί στην περίοδο του κορονοϊού (αν όχι η πλέον περίεργη), είναι αυτή που «έπιασε» ο φακός στις Φιλιππίνες, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια σε αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Το μήνυμά της είναι διπλό και ειδικά όσον αφορά το κομμάτι της ανακύκλωσης.
Ένα μεγάλο κύμα καύσωνα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του Πακιστάν, καθώς ο υδράργυρος ανέβηκε σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Οι άνθρωποι της βιοπάλης προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε ακόμη μια δυσκολία, την ώρα που γύρω υπάρχει και η απειλή του κορονοϊού.
Στο Νότιο Ημισφαίριο της Γης επικρατεί χειμώνας, ωστόσο οι λευκές γραμμές σε ένα γήπεδο μπάσκετ στην Μπογκοτά της Κολομβίας δεν είναι από χιόνι, αλλά από απολυμαντικό, στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνονται γα τον κορονοϊό. Άλλωστε, οι χώροι άθλησης είναι από τους πιο επικίνδυνους για διάδοση του ιού.
Ένα γήπεδο στη Βίγια Ιτάτι του Μπουένος Άιρες, στη γειτονιά που μεγάλωσε ο Σέρχιο Αγουέρο και που πριν από κάποιο διάστημα είχε παιχτεί και ένας φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου, θεωρείται πιθανή «πηγή» διάδοσης του κορονοϊού στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, καθώς εκτιμάται πως από αυτό κόλλησαν περίπου 300 άνθρωποι. Το ποδόσφαιρο είναι πηγή ελπίδας αυτήν την εποχή, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να αγνοούνται και οι όποιοι κίνδυνοι…
via: newsbeast
Η αναπληρώτρια Έπαρχος Λεμεσού Ηλέκτρα Παναγιώτου, δήλωσε ότι συνεχίζεται και σήμερα η καταγραφή ζημιών από…
Με τις πρέπουσες τιμές και με εθνική υπερηφάνεια τελέστηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου 2025, στον…
To 1,3% της έκτασης του νησιού έχει κάψει η καταστροφική πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσό την…
Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2025 στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας…
Το βράδυ της Κυριακής η ΑΗΚ κατόρθωσε να προσφέρει ευρύτερη τοπική επιδιόρθωση του δικτύου στις…
Ο Δήμος Αγίας Νάπας πληροφορεί ότι, με αφορμή την πραγματοποίηση του 11ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Πατάτας…