Όλα όσα έγιναν κατά την επίσκεψη Τραμπ στη Μεγάλη Βρετανία (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

befunky collagehdg ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΆΒΕΤ, Βρετανία, ΗΠΑ, ΜΕΛΑΝΙΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Τερέζα Μέι

Στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως είχε προγραμματιστεί για να επισκεφθεί την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ωστόσο η επίσκεψη του φαίνεται να μην ενθουσίασε χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους σε ένδειη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές του.

Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πάνω από 100.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου, με την Αστυνομία να κάνει έκκληση μέσω twitter, οι πολίτες να ενημερώνονται συνεχώς για την κατάσταση που επικρατεί στις κεντρικές πλατείες του Λονδίνου και να αποφεύγονται οποιεσδήποτε άσκοπες μετακινήσεις.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους πανό και πλακάτ που έγραφαν συνθήματα εναντίον του Αμερικανού Προέδρου όπως: “Να ξεφορτωθούμε τον Τραμπ” και “Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να φύγει”.

Ακτιβιστές φούσκωσαν έξω από το Κοινοβούλιο ένα μπαλόνι-αερόστατο ύψους 6 μέτρων, το οποίο απεικόνιζε τον Τραμπ ως ένα πορτοκαλί μωρό που φοράει πάνα και κλαίει.

Το BBC δημοσίευσε βίντεο στα οποία φαίνονται χιλιάδες άνθρωποι στις κεντρικές πλατείες του Λονδίνου να φωνάζουν συνθήματα για τον Τραμπ.

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.

Οι αντιφάσεις του Τραμπ και τα δώρα της Μέι

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην επίσημη εξοχική κατοικία στο Τσέκερς.

Σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τη συνάντησή τους ανέφερε ότι “ανυπομονεί” να ολοκληρωθεί μία συμφωνία εμπορίου με το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού οριστικοποιηθεί η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η δήλωσή του ανέτρεψε τα προηγούμενα λεγόμενα του στην εφημερίδα The Sun, καθώς ανέφερε ότι η στρατηγική της Τερέζα Μέι για το Brexit, θα αποτρέψει μία τέτοια συμφωνία.

Ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι: 

“Θέλουμε να εμπορευτούμε με το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να εμπορεύεται με εμάς”.

ΗΠΑ

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός δώρισε στον Τραμπ ένα εικονογραφημένο γενεαλογικό δέντρο που απεικονίζει τους Σκωτσέζους προγόνους του Αμερικανού προέδρου από την πλευρά της μητέρας του.Στη σύζυγο του Αμερικανού Προέδρου, Μελάνια Τραμπ δώρισε ένα άρωμα Floris, στο μπουκάλι του οποίου ήταν γραμμένα τα αρχικά της και το άρωμα ονομαζόταν “Πρώτη Κυρία”.

Πιασμένοι χέρι – χέρι

Αρκετά σχόλια έχει προκαλέσει το περιστατικό κατά το οποίο ο Αμερικανός Πρόεδρος και η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, κρατιούνται χέρι με χέρι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να μην πιστεύει στην φράση “οι κυρίες προηγούνται” και ανεβαίνει τα σκαλιά πιο γρήγορα και μπροστά από την Τερέζα Μέι.

Μάλιστα φαίνεται να αφήνει απότομα το χέρι της, καθως ανεβαίνει τα σκαλιά. 

 

Η συνάντηση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και το τσάι

Μετά την συνάντηση με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό, ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε για το Κάστρο Ουίνδσορ μαζί με τη σύζυγό του.

Εκεί έγιναν δεκτοί από την Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ήταν ντυμένη στα μπλε και υποδέχθηκε το ζεύγος σε μία εξέδρα που είχε στηθεί ειδικά για την περίσταση.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, πρόσφερε τσάι στον Αμερικανό Πρόεδρο και στη σύζυγό του, στο εσωτερικό του Κάστρου.

 

Πηγή: AlphaNews.live