Ωρα μηδέν, για το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

ypovrixio argentini708 Αργεντινή, έρευνες, ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Με κομμένη την ανάσα, η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με το χαμένο υποβρύχιο San Juan των Ενόπλων Δυνάμεων της Αργεντινής, το στίγμα του οποίου χάθηκε στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, πριν απο μερικά εικοσιτετράωρα.

Τα συνεργεία διάσωσης που έχουν σπεύσει στην περιοχή έχουν να αντιμετωπίσουν τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν και δίνουν μάχη με το χρόνο καθώς απομένουν λιγότερες από 24 ώρες πριν εξαντληθούν τα αποθέματα οξυγόνου για τα 44 μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου.

 

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας, που καταδεικνύουν τις αντίξοες συνθήκες κάτω απο τις οποίες πραγματοποιούνται οι έρευνες για εντοπισμό του υποβρυχίου. Τεράσια κύμματα, παρεμποδίζουν τις προσπαθειες και θέτουν σε κίνδυνο τα μέλη των πληρωμάτων διάσωσης. 

Δραματικές είναι και οι στιγμές που διανύουν οι συγγενείς του πληρώματος, που απο την πρώτη στιγμή φιλοξενούνται σε ναυτική βάση για να βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών. Οι ελπίδες τους είχαν αναπτερωθεί πριν απο μερικές ώρες, όταν οι αρχές ανακοίνωσαν οτι εντόπισαν λευκό καπνό απο φωτοβολίδες στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών. Ωστόσο, οι φωτοβολίδες που διαθέτει το υποβρύχιο, είναι κόκκινου και πράσινου χρήματος. 

Μικρογραφία

 

Πηγή