Οργισμένος ο Steve Kerr του ΝΒΑ για μαζικό πυροβολισμό παιδιών Τέξας (ΒΙΝΤΕΟ)

«14 παιδιά σκοτώθηκαν 400 μίλια από εδώ και ένας δάσκαλος», είπε ο Στιβ Κερμε τη φωνή του να πνίγεται από συγκίνηση

dd5456db3dcb63e81423e12e7937b13e 13

Ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και θρύλος του NBΑ Steve Kerr έκανε μια παθιασμένη έκκληση για έλεγχο των όπλων μετά από μαζικό πυροβολισμό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας.

«14 παιδιά σκοτώθηκαν 400 μίλια από εδώ και ένας δάσκαλος», είπε ο Στιβ Κερμε τη φωνή του να πνίγεται από συγκίνηση, «Τις τελευταίες 10 ημέρες, σκοτώθηκαν ηλικιωμένοι μαύροι στο Μπάφαλο, Ασιάτες εκκλησιαστές στη Νότια Καλιφόρνια και τώρα έχουμε παιδιά που δολοφονούνται στο σχολείο.
«Επιτέλους, θα κάνουμε κάτι;» φώναξε ο Κερ τρέμοντας από θυμό. «Είμαι τόσο κουρασμένος να σηκώνομαι εδώ και να προσφέρω συλλυπητήρια στις κατεστραμμένες οικογένειες που βρίσκονται εκεί έξω. Λυπάμαι – βαρέθηκα τις στιγμές σιωπής. Αρκετά!”

Ο Kerr επέκρινε τους γερουσιαστές των ΗΠΑ που αρνούνται να ψηφίσουν το ψήφισμα 8 της Βουλής, το νομοσχέδιο ελέγχου ιστορικού κατοχής όπλων που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο Kerr, ο οποίος έχει γίνει ειδικός στο θέμα του ελέγχου των όπλων, είπε ότι το 90% των Αμερικανών, ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος, θέλει έλεγχο ιστορικού.

«Ο νόμος κάθεται εκεί εδώ και δύο χρόνια και υπάρχει ένας λόγος που δεν θα το ψηφίσουν: για να παραμείνουν στην εξουσία», είπε ο Kerr. «Λοιπόν, σας ρωτώ, Μιτς ΜακΚόνελ, και όλους εσάς τους γερουσιαστές, που αρνείστε να κάνετε οτιδήποτε για τη βία σε πυροβολισμούς σε σχολεία και πυροβολισμούς σε σουπερμάρκετ.

«Σας ρωτάω, θα βάλετε τη δική σας επιθυμία για εξουσία πάνω από τις ζωές των παιδιών μας και των ηλικιωμένων μας και των εκκλησιαζομένων μας; Γιατί έτσι φαίνεται».

«Πενήντα γερουσιαστές στην Ουάσιγκτον θα μας κρατήσουν ομήρους. Αρνούνται ακόμη και να το θέσουν σε ψηφοφορία, παρά το τι θέλει ο αμερικανικός λαός. Θέλουν να κρατήσουν τη δική τους εξουσία. Είναι αξιολύπητο. Αρκετά ανέχτηκα.», πρόσθεσε.

Ο Kerr είπε ότι η ομάδα του θα έπαιζε το παιχνίδι. Αλλά δεν ήθελε το ασήμαντο θέμα του αθλητισμού να επισκιάσει ένα ακόμη φρικτό και σχεδόν μοναδικό αμερικανικό γεγονός. Τα όπλα είναι η κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά των ΗΠΑ.
Ο Kerr παρακάλεσε όλους όσους τον άκουγαν να «σκεφτούν το δικό σας παιδί ή εγγόνι, ή τη μητέρα ή τον πατέρα, την αδελφή, τον αδερφό σας. Πώς θα σας φαινόταν αν σας συνέβαινε αυτό σήμερα;»

Ο Kerr, του οποίου ο πατέρας, ο Malcolm, δολοφονήθηκε όταν ο Steve Kerr ήταν στο κολέγιο, είναι ειλικρινής επικριτής της ένοπλης βίας και των πολιτικών που την υποστήριζαν. Με τα λόγια του πριν το παιχνίδι, μίλησε απευθείας στην κάμερα και χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι.