Ουκρανή μαθήτρια σκοτώθηκε από Ρώσους σαμποτέρ – Χαροπαλεύει ο μικρός της αδερφός

Πρόκειται για ένα από τα νεαρότερα θύματα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία - Τα αδέρφια του κοριτσιού νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Main Image x2 16

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άμαχοι ανάμεσά τους και τουλάχιστον 16 παιδιά.  Ένα από τα νεότερα θύματα του πολέμου είναι μία Ουκρανή μαθήτριαπου σκοτώθηκε μαζί με τους γονείς της όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δέχθηκε επίθεση από Ρώσους σαμποτέρ.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα είναι το όνομά της. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βολοντίμιρ Μπονταρένκο πρόκειται για την Πωλίνα η οποία ήταν μαθήτρια της τελευταίας τάξης του δημοτικού. Βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με τους γονείς της, τον αδερφό και την αδερφή της όταν δέχθηκαν τα ρωσικά πυρά. Σύμφωνα με τον Μπονταρένκο ο αδερφός του κοριτσιού και η αδερφή της επέζησαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Μια άλλη επίθεση εναντίον αμάχων που είχε και πάλι θύμα ένα μικρό παιδί σημειώθηκε στη Μαριούπολη. Τα ρωσικά πυρά ισοπέδωσαν και το σπίτι του κοριτσιού κόβοντας το νήμα της ζωής του. Όπως λέει ο γιατρός που πάλεψε για να σώσει τη μικρούλα: «Δείξτε αυτό στον Πούτιν. Τα μάτια αυτού του παιδιού».

Το παιδί, που δε κατονομάζεται, φορούσε τις πιτζάμες του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη οβίδας στο σπίτι της οικογένειας. Η σορός της μικρούλας στο νοσοκομειακό κρεβάτι είναι η επιτομή του πολέμου του Βλαντιμίρ Πούτιν. Την ώρα που οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν το κοριτσάκι στη ζωή τα φλας των φωτογράφων που καταγράφουν το περιστατικό στρέφονται προς το μέρος μίας γυναίκας η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ότι το κορίτσι που πιθανότατα είναι κόρη της, κείτεται νεκρό.

54747025 10559457 image a 23 1646037115736

Με το αιματοβαμμένο χέρι της, η Ουκρανή κλείνει το στόμα της και με το άλλο κρατάει το ροζ κασκόλ του άτυχο παιδιού. Κανείς δεν γνωρίζει εάν το ρούχο είναι του παιδιού της που τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια του χθεσινού βομβαρδισμού που ισοπέδωσε ένα νοσοκομείο στην Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Protothema.gr