Παιδί ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου επειδή δεν έκανε τα μαθήματά του

Τελευταία ενημέρωση:

Τέσσερα μέλη της οικογένειάς του έχουν συλληφθεί

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας συνελήφθησαν, μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός εννιάχρονου αγοριού στο σπίτι του στην πόλη Μυλούζ της ανατολικής Γαλλίας.

Σύμφωνα με το BBC, πηγές της αστυνομίας ανέφεραν σε τοπικά Μέσα ότι το αγόρι είχε αρνηθεί να κάνει τα μαθήματά του στο σπίτι και χτυπήθηκε με ένα κοντάρι σκούπας.

Ο μεγάλος αδελφός του 9χρονου, η αδελφή του και η θετή του αδελφή ήταν όλοι παρόντες την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό.

Αν και η μητέρα του δεν ήταν παρούσα, η αστυνομία επίσης τη συνέλαβε, καθώς γνώριζε τι συνέβη, αναφέρουν οι πηγές.

Ο θάνατος του αγοριού τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής προκάλεσε ένα κύμα συμπαράστασης στους γονείς του παιδιού από κατοίκους της γαλλικής πόλης. Οι αρχικές περιγραφές όμως των γονιών για το περιστατικό και η ακόλουθη νεκροψία παρακίνησαν την αστυνομία να συνεχίσει την έρευνα. Με την ιατροδικαστική έρευνα ανακαλύφθηκαν μώλωπες στο κορμί του αγοριού, κυρίως στα πόδια του.

Αν και το αγόρι υπέστη καρδιακή ανακοπή, οι παθολόγοι απεφάνθησαν ότι η αιτία θανάτου ήταν τα χτυπήματα που δέχθηκε. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 9χρονος χτυπήθηκε με αιχμηρά αντικείμενα.

Γαλλικά Μέσα μάλιστα αναφέρουν ότι η μητέρα αν και έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι, είχε ενθαρρύνει την επιβολή τιμωρίας στο παιδί επειδή δεν έκανε τα μαθήματά του.

Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας κρατούνται και αναμενόταν να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Βασικός ύποπτος είναι ο 19χρονος αδελφός του αγοριού.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο θάνατος του μικρού ήρθε τη στιγμή που η γαλλική Βουλή εξετάζει το ενδεχόμενο ψήφισης νόμου εναντίον αυτού του τύπου οικιακής βίας.

Πηγή