Πλοίο που διέσωσε 59 μετανάστες κατευθύνεται προς τη Βαρκελώνη

2018 06 28t155542z 2086656839 rc17ca439010 rtrmadp 3 europe migrants spain ΒΑΛΕΤΑ, ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, Ιταλία, Λιβύη, Μετανάστες

Μη κυβερνητική οργάνωση γνωστοποίησε το Σάββατο ότι διέσωσε στη Μεσόγειο 59 μετανάστες στα ανοικτά της Λιβύης και ότι το πλοίο της κατευθύνεται προς τη Βαρκελώνη, αφού ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι διεμήνυσε ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση το σκάφος να δέσει σε ιταλικό λιμάνι.

Η ισπανική ΜΚΟ ProActiva Open Arms ανέφερε μέσω Twitter ότι το σκάφος της, με τους 59 διασωθέντες, κατευθύνεται προς «ασφαλές λιμάνι». Αργότερα ανακοίνωσε ότι έλαβε άδεια το πλοίο της να ελλιμενιστεί στη Βαρκελώνη, προσθέτοντας πως αναμένει το σκάφος να φθάσει στην πόλη την Τετάρτη.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που σώθηκαν από το πλοίο είναι Παλαιστίνιοι, αλλά και Σύροι.

Σημειώνεται ότι ο Σαλβίνι έγραψε στο Facebook,

«Το κοντινότερο λιμάνι είναι η Μάλτα, η οργάνωση και η σημαία (του πλοίου της) είναι ισπανικές: μπορούν να ξεχάσουν την ιδέα να αφιχθούν σε ιταλικό λιμάνι».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Μάλτας Μάικλ Φαρούτζα αμφισβήτησε την εκδοχή των γεγονότων που παρουσίασε ο Σαλβίνι, διαβεβαιώνοντας ότι οι μετανάστες διασώθηκαν σε μια περιοχή ανάμεσα στη Λιβύη και το ιταλικό λιμάνι Λαμπεντούζα.

Μάλιστα απαίτησε μέσω twitter,

«Σταματήστε να διασπείρετε ανακριβείς πληροφορίες και να ανακατεύετε τη Μάλτα χωρίς κανέναν λόγο».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, τρία βρέφη έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 100 άνθρωποι αγνοούνται στη Μεσόγειο μετά το ναυάγιο ενός πλεούμενου με πρόσφυγες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών.

 

Πηγή: AlphaNews.live