Πλήρωσε το υπερτετραπλάσιο για μια μερίδα τάκος ο Μπάιντεν

Χειρονομία αλληλεγγύης από Μπάιντεν με τάκος καθώς ο πληθωρισμός εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη των Αμερικανών

7AB666C0 F1D0 45A5 A3ED 5D0F5A259279

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε χθες Πέμπτη τα τετραπλάσια από ό,τι έκαναν τα τάκος που παρήγγειλε σε εστιατόριο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λος Άντζελες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Αμερικανούς που πλήττονται από τον πληθωρισμό, τρεις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Χαμογελαστός, ο ένοικος του Λευκού Οίκου εξήγησε στον υπάλληλο πως τα παραπάνω χρήματα που του έδωσε αρκούσαν για την παραγγελία του επόμενου πελάτη.

Αρχικά, ο εργαζόμενος στην αλυσίδα εστιατορίων ήθελε να κάνει έκπτωση 50% στον πρόεδρο για να τον ανταμείψει για «τις υπηρεσίες του» στο έθνος. Για τις δυο κεσαντίγιας και τα έξι τάκος που παρήγγειλαν ο κ. Μπάιντεν και ορισμένοι Καλιφορνέζοι αιρετοί, ζήτησε έτσι μόλις 16,45 δολάρια.

Αντί να δεχτεί την εμπορική χειρονομία, ο Δημοκρατικός Πρόεδρος, η δημοτικότητα του οποίου παραμένει χαμηλή, εν μέρει εξαιτίας της ανόδου των τιμών στις ΗΠΑ, και κινδυνεύει να απολέσει την ισχνή πλειοψηφία του κόμματός του στο Κογκρέσο τον Νοέμβριο, έδωσε 60 δολάρια.

Γενναιοδωρία που επιδείχθηκε μόλις μερικές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση νέων δεδομένων για την τροχιά του πληθωρισμού, τα οποία επιβεβαίωσαν την απώλεια αγοραστικής δύναμης των Αμερικανών.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) κατέγραψε άνοδο 8,2% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα από το υπουργείο Εργασίας. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε εκ νέου (+0,4%) μεταξύ του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την αύξηση μεταξύ του Ιουλίου και του Αυγούστου (+0,1%).

Ο κ. Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως θα λάβει «την επόμενη εβδομάδα» αποφάσεις για την τιμή των καυσίμων, που παραμένει «πολύ υψηλή».

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται σε περιοδεία σε πολιτείες της αμερικανικής Δύσης, για να υποστηρίξει Δημοκρατικούς πολιτικούς στις εκστρατείες τους ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ