Πολιτική κρίση και στην Ισπανία με την αντιπολίτευση να ζητά την παραίτηση Ραχόι

ispania 55 Ισπανία, ΜΑΡΙΑΝΟ ΡΑΧΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Μπαράζ δηλώσεων στην Ισπανία, απ’ όλους τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης Ραχόι.

Αμετακίνητος ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, διαμηνύει σε όλους ότι δεν παραιτείται, ωστόσο την Πέμπτη στη Βουλή συζητείται η πρόταση μομφής που έχουν καταθέσει οι σοσιαλιστές και φέρεται να υποστηρίζεται και από άλλα κόμματα.

Οι Ciudadanos (Πολίτες), το φιλελεύθερο κόμμα, το οποίο βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις είναι πιθανό να κερδίσει ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, κάλεσε την Τρίτη τον Ραχόι να τις προκηρύξει.

Η κυβέρνηση του Ραχόι είναι εξασθενημένη και έχει στιγματισθεί από τις καταδίκες για διαφθορά, δήλωσε ο επικεφαλής των Ciudadanos Άλμπερτ Ριβέρα.

“Η μόνη δημοκρατική και αξιοπρεπής έξοδος είναι να δώσουμε φωνή στον ισπανικό λαό ώστε να επιλέξει νέα κυβέρνηση και νέο κοινοβούλιο”

Από την πλευρά των Σοσιαλιστών, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ισπανίας (PSOE), ο Χοσέ Λουίς Αμπάλος, διαβεβαίωσε ότι “η ερώτηση που θα τεθεί, την Πέμπτη ή την Παρασκευή, είναι μια ψήφος υπέρ ή κατά της κυβέρνησης. Να συνεργασθεί κανείς ή όχι με την ατιμωρησία; Αυτή είναι η ερώτηση”.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν οι Σοσιαλιστές και οι Ciudadanos θα ενωθούν για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Ραχόι.

 

Πηγή