Πολύωρη συνάντηση Ερντογάν-Τίλερσον χωρίς δηλώσεις

cna tf39c147529f74df2856f89eeafad4a10 ΜΕΒΛΟΥΤ TΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΡΕΞ ΤΙΛΕΡΣΟΝ, ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, Τουρκία

Συνάντηση τριών ωρών και 15 λεπτών είχαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλλερσον.

Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα έχουν συνάντηση και θα δώσουν στη συνέχεια κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τις προτεραιότητες και τις προσδοκίες του για τη Συρία και άλλα περιφερειακά ζητήματα στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλλερσον σε συνάντηση την Πέμπτη, δήλωσε μια τουρκική προεδρική πηγή.

Σύμφωνα με τουρκικές κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, ο Toύρκος Πρόεδρος μετέφερε στον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών επί τάπητος τέθηκαν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, περιφερειακά ζητήματα και η μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ο Ερντογάν σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μετέφερε τις προτεραιότητες της χώρας του στην περιφέρεια, αλλά και τα όσα ο ίδιος προσδοκεί από τις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με την DailySabah o Tαγίπ Ερντογάν έθεσε τις ανησυχίες του προς τον Τίλερσον για την υποστήριξη των Κούρδων της Συρίας από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, από τον Λίβανο που βρέθηκε νωρίτερα ο Ρεξ Τίλερσον απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς λέγοντας πως οι ΗΠΑ δεν προμήθευσαν ποτέ με βαρύ οπλισμό το YPG, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει να απολογηθεί για κάτι σχετικά με αυτό.

 

 

Πηγή