Πώς η Oμικρον «αποδεκάτισε» δυο αεροπορικές εταιρείες μέσα στις γιορτές

Xάος στα χριστουγεννιάτικα ταξίδια: Πτήσεις ακυρώνονται, πολλοί γυρνούν σπίτι στην Αμερική

fed0fa77c014ca7dee7f4af95b58ab70 8 Μετάλλαξη Όμικρον, Χριστούγεννα

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν μεταξύ της παραμονής των Χριστουγέννων και της ημέρας των Χριστουγέννων – με μια αεροπορική εταιρεία να επιρρίπτει τις ευθύνες στην μετάλλαξη.

Η United Airlines ακύρωσε 168 πτήσεις την Παρασκευή και άλλες 47 το Σάββατο, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Η εταιρεία είπε ότι προσπαθεί να επικοινωνεί με πελάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις προτού αυτοί κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο! «Η παγκόσμια άνοδος των κρουσμάτων Omicron αυτή την εβδομάδα είχε άμεσο αντίκτυπο στα πληρώματα πτήσης μας και στους ανθρώπους που διευθύνουν τη λειτουργία μας», είπε στην The Post εκπρόσωπος της United Airlines.

Η Delta Air Lines αντιμετωπίζει επίσης ακυρώσεις το ίδιο διήμερο. Σήμερα η αεροπορική εταιρεία έχει ακυρώσει 115 πτήσεις την παραμονή των Χριστουγέννων, αντιπροσωπεύοντας το 5% των συνολικών ταξιδιών της ημέρας, σύμφωνα με την FlightAware.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, η Delta ακύρωσε 52 πτήσεις, ή το 2% των ταξιδιών εκείνη την ημέρα, ανέφερε ο ιστότοπος. Ο καιρός επηρεάζει επίσης τις ακυρώσεις, με τις χειμερινές καταιγίδες να επηρεάζουν την περιοχή του Σιάτλ και του Σολτ Λέικ Σίτι.

«Οι ομάδες της Delta έχουν εξαντλήσει όλες τις επιλογές και τους πόρους – συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής δρομολόγησης και της αντικατάστασης αεροσκαφών και πληρωμάτων για την κάλυψη προγραμματισμένων πτήσεων – προτού ακυρώσουν περίπου 90 πτήσεις για την Παρασκευή», είπε ένας εκπρόσωπος στην The Post.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την καθυστέρηση στα ταξιδιωτικά τους σχέδια για τις διακοπές. Οι άνθρωποι της Delta εργάζονται σκληρά για να τους οδηγήσουν εκεί που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα και όσο το δυνατόν με ασφάλεια στην επόμενη διαθέσιμη πτήση», είπε ο εκπρόσωπος.

Οι ηγέτες του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών πίεσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να εκδώσουν ενημερωμένες οδηγίες μειώνοντας τη διάρκεια της αυτοαπομόνωσης για όσους έχουν μολυνθεί με COVID-19, σύμφωνα με το USA Today.