Πρόβα θανάτου για την Βασίλισσα Ελισάβετ (ΒΙΝΤΕΟ)

det queen ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΆΒΕΤ, Θάνατος

Της Μαρίας Τσαγγάρη

Τι θα συμβεί, εάν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ;

Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, το σενάριο αυτό απασχολεί απο τώρα.. μακάβριες συσκέψεις υπό τον υπουργό προεδρίας της κυβέρνησης Ντέιβιντ Λιντιγκτον, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών του προέδρου της Βουλής και άλλων αξιωματούχων. σύμφωνα με τους Τάιμς της Κυριακής.

Με τον κωδικό Castle Dove η πρόβα θανάτου, ίσως να έγινε, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα, καθώς η βασίλισσα αισθάνθηκε αδιαθεσία την περασμένη εβδομάδα και ακύρωσε επίσημες εμφανίσεις της.

Οι υπουργοί φέρεται να συζήτησαν και για τη διαδοχή, αφότου θα γίνει συνεδρίαση των 600 μελών του Συμβουλίου του Στέμματος.

Υπάρχει ένα πολύ λεπτομερές σχέδιο για το τι θα συμβεί όταν η 92χρονη μονάρχης αποβιώσει.

Η ανακοίνωση θα γίνει από το BBC αφότου ενημερωθούν πρώτα συγκεκριμένοι ηγέτες χωρών, ανάμεσά τους και αυτοί της Κοινοπολιτείας.

Θα κηρυχθεί 10ήμερο πένθος με δημόσιο προσκύνημα της σορού της στο Westminster Hall με την ημέρα της κηδείας και της στέψης του νέου μονάρχη να είναι επίσης αργίες.

Oι δημόσιες υπηρεσίες κατεβάζουν τα ρολά, με το κόστος να υπολογίζεται ανάμεσα στα 1.2 με 6 δισεκατομμύρια στερλίνες από το Business Insider.

H κηδεία της βασίλισσας σχεδιάζεται ήδη από το 1960.

Η ίδια πάντως δηλώνει ακμαιότατη, και ταξίδεψε στη Σκωτία για τους εορτασμούς Χόλιρουντ.
 

 

Πηγή: AlphaNews.live