Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κλαμπ της Μελβούρνης – Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες

Δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, σύμφωνα με την Αστυνομία.

police Αστυνομία, Αυστραλία, Διασκέδαση, ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, νεκρός, ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε περίπου τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, έξω από ένα νυχτερινό κλαμπ της Μελβούρνης, στο νοτιοανατολικό προάστιο Πραχράν, προκάλεσε «τρομερούς τραυματισμούς», που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας φύλακας ασφαλείας και να τραυματιστούν τρεις άνδρες, ανέφερε η Αστυνομία την Κυριακή, χωρίς ωστόσο να κάνει την παραμικρή αναφορά ότι η επίθεση σχετίζεται με τρομοκρατία.

Οι τραυματίες είναι δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας που βρίσκονταν στην πόρτα του κλαμπ Love Machine και ένας πελάτης που περίμενε στην ουρά για να μπει στο νυχτερινό κέντρο. «Φαίνεται ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από ένα αυτοκίνητο προς τον κόσμο που βρισκόταν έξω από το νυχτερινό κλαμπ», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο επιθεωρητής του τμήματος ανθρωποκτονιών Άντριου Στάμπερ. Τα θύματα υπέστησαν «φρικτούς τραυματισμούς» από ένα όπλο που έριξε πυρά από κοντινή απόσταση, πρόσθεσε. Ένας φύλακας πέθανε στο νοσοκομείο, ένας άλλος άντρας ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και δύο άλλοι τραυματίες φέρονται να διέφυγαν τον κίνδυνο.

Η Αστυνομία στην αυστραλιανή πολιτεία της Βικτώριας δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα σε συλλήψεις και συνεχίζει τις έρευνες. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι λίγες ώρες μετά το περιστατικό βρέθηκε ένα «ύποπτο» μαύρο τζιπ παρκαρισμένο σε ένα προάστιο της Μελβούρνης.

  • Πηγή: Reuters.