Ρονάλντο – Πολιτική κρίση για ένα άγαλμα που του έστησαν στην Ινδία

Το άγαλμα στήθηκε στην Γκόα της Ινδίας και αναπαριστά τον άσσο των γηπέδων Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτό το άγαλμα όμως παραλίγο να δημιουργήσει πολιτική κρίση.

2021 12 27t211825z 759159785 up1ehcr1n6m6b rtrmadp 5 soccer england new mun report άγαλμα, ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ, Πορτογαλία

Το 1510 οι Πορτογάλοι εισέβαλλαν στην επαρχία Γκόα της Ινδίας και την κατέκτησαν. Από τότε και για 451 χρόνια, μέχρι το 1961 η Γκόα ήταν Πορτογαλική αποικία. Και οι αποικιοκράτες είναι σκληρή άνθρωποι που φέρονται ακόμη σκληρότερα στους ντόπιους.

Φέτος που συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από την ανεξαρτησία της Γκόα από την Πορτογαλία, κάποιοι αποφάσισαν να στήσουν ένα άγαλμα του Ρονάλντο στο χρώμα του χρυσού που ζυγίζει μισό τόνο, σε κεντρικό σημείο της περιοχής.

Από τη μια όμως έστηναν το άγαλμα και από την άλλη γύρω γύρω είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που κρατούσε μαύρες σημαίες για να διαμαρτυρηθεί. Μάλιστα η Γκόα χαρακτηρίζεται και σαν «ποδοσφαιρομάνα» της Ινδίας αφού όλοι εκεί λατρεύουν το ποδόσφαιρο.

Οι αντιδράσεις και οι μαύρες σημαίες

Και ενώ ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας, Μάικλ Λόμπο παρουσίαζε το άγαλμα, το πλήθος από κάτω με τις μαύρες σημαίες τον αποδοκίμαζε. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σε έξαλλη κατάσταση έλεγαν ότι θα ήταν καλύτερο να τιμηθεί κάποιος ντόπιος ποδοσφαιριστής, όπως ο Samir Naik ή ο Bruno Coutinho, αφού πολλά πρώην και σημερινά μέλη της Εθνικής Ινδίας κατάγονται από την Γκόα, παρά ο Ρονάλντο. 11 600x444 1 άγαλμα, ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ, Πορτογαλία

Ο ακτιβιστής Guru Shirodkar που διαμαρτυρήθηκε για το άγαλμα είπε: «Το να στήσεις άγαλμα ενός Πορτογάλου ποδοσφαιριστή φέτος είναι ιεροσυλία. Το καταδικάζουμε»

 

in.gr