Ρωσίδες δασκάλες ξεγuμνώνονται για να στηρίξουν συνάδελφο που απολύθηκε επειδή ντυνόταν προκλητικά

Ρωσίδες δασκάλες ξεγuμνώνονται για να στηρίξουν συνάδελφο που απολύθηκε επειδή ντυνόταν προκλητικά

Γδuθηκαν για καλό σκοπό…

Μια διαδικτυακή εκστρατεία διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες στη Ρωσία, με δασκάλες να αναρτούν τολμηρές τους φωτογραφίες σε social media, συμπαραστεκόμενες σε συνάδελφό τους που απολύθηκε επειδή πόσταρε φωτογραφίες όπου «πόζαρε ντυμένη σαν πόpνη».

Η 38χρονη φιλόλογος Τατιάνα Κουβσνίκοβα απολύθηκε από το σχολείο όπου εργαζόταν στη Σιβηρία, όταν γονείς διαμαρτυρήθηκαν επειδή οι φωτογραφίες που ανέβαζε στα social media και στις οποίες πόζαρε με μίνι και με μαγιό «έκαναν τους έφηβους μαθητές της να την ποθούν».

Η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να απομακρύνει την 38χρονη από το προσωπικό του, λόγω της «απρεπούς συμπεριφοράς» της, κάτι που προκάλεσε την οργή πολλών συναδέλφων της.

Μέσα σε μερικές ώρες τα social media κατέκλυσαν φωτογραφίες και βίντεο από δασκάλες της μέσης εκπαίδευσης, που είτε πόζαραν με μαγιό και τολμηρά ρούχα, προκαλώντας τους διευθυντές τους να τις απολύσουν, είτε έμπαιναν με τα… ρούχα στη θάλασσα, για να δείξουν πόσο γελοία ήταν η απόφαση των εργοδοτών της Κουβσνίκοβα.

Εκατοντάδες αναρτήσεις με το hashtag #учителятожелюди (και οι δασκάλες είναι άνθρωποι) θέτουν μια σειρά από ερωτήματα στους πρώην εργοδότες της 38χρονης δασκάλας: Δεν δικαιούνται οι δασκάλες να έχουν προσωπική ζωή; Είναι τόσο σκανδαλώδες να δείχνουν το κορμί τους στην παραλία που δικαιολογείται η απόλυσή τους; Πρέπει να τους επιβάλλεται να ζουν σαν καλόγριες;

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα δεν μπορεί να απαντήσει κανείς, παρά μόνο οι άνθρωποι που αποφάσισαν με άκρως σeξιστικό τρόπο να στερήσουν από μια γυναίκα τη δουλειά της, επειδή μπήκε με… μαγιό στη θάλασσα

Πηγή