“Ρύθμιση Τελωνειακής Διευκόλυνσης”, το νέο σχέδιο που καταθέτει η Μέι αύριο

theresa may 100 Brexit, ΔΑΣΜΟΙ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μεγάλη Βρετανία, Τερέζα Μέι

Νέο σχέδιο για το εμπόριο, θα προτείνει η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, το οποίο θα προσφέρει στην Βρετανία την ελευθερία να καθορίσει τους δασμούς, μετά το Brexit.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της Πρωθυπουργού, η Τερέζα Μέι θα προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο αύριο Παρασκευή, ένα σχέδιο το οποίο ονομάζεται «ρύθμιση τελωνειακής διευκόλυνσης», με το οποίο θα προσπαθήσει να «ξεμπλοκάρει» τις συνομιλίες για το Brexit.

Υπενθυμίζεται ότι η Μεγάλη Βρετανία, δέχεται πιέσεις από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Το σχέδιο έχει ως στόχο να δείξει ότι η Βρετανία, ακολουθεί τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορεί να καθορίσει από μόνη της τους δασμούς για το εμπόριο. Επιτρέπει στο Λονδίνο να καθορίζει τους δασμούς σε προϊόντα που εισάγονται και παραμένουν στη χώρα.

Με τη χρήση τεχνολογικών μέσων θα καθορίζεται ποια από αυτά τα προϊόντα θα καταλήγουν τελικά στην ΕΕ. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα επιβάλλονται οι ευρωπαϊκοί δασμοί.

Η Τερέζα Μέι, αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει το σχέδιο στην Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, για να ζητήσει την υποστήριξή της.

 

Πηγή: AlphaNews.live