Σχεδιάστρια μόδας επιλέγει ως μοντέλα γυναίκες που έπεσαν θύματα επιθέσεων με οξύ

Η Χαντέμ τονίζει ότι μέσω της πρωτοβουλίας της φιλοδοξεί να αγγίξει ευαίσθητες χορδές και να βοηθήσει τα θύματα να βγουν από την απομόνωση

b support women fashion

Μια σχεδιάστρια μόδας στην Τεχεράνη είναι μεταξύ εκείνων που προσπαθούν να προσφέρουν υποστήριξη σε γυναίκες οι οποίες έπεσαν θύματα επιθέσεων με οξύ και παράλληλα να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη.

 

Η Αμίν Χαντέμ εξηγεί πως η επιλογή της να προσλάβει μοντέλα που έπεσαν θύματα τέτοιων εγκληματικών ενεργειών έρχεται σε αντίθεση με αυτό που είχαν σκοπό οι δράστες των επιθέσεων: να τους στερήσουν την ομορφιά τους και να τις υποχρεώσουν να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους σαν φυλακισμένες – αν φυσικά κατάφερναν να επιζήσουν.

 

Δεν είναι λίγες οι Ιρανές που πέφτουν κάθε χρόνο θύματα επιθέσεων με οξύ.

 

Η Χαντέμ τονίζει ότι μέσω της πρωτοβουλίας της φιλοδοξεί να αγγίξει ευαίσθητες χορδές και να βοηθήσει τα θύματα να βγουν από την απομόνωση. Είναι αδιανόητο να αποκλειστούν μόνο και μόνο εξαιτίας των εγκαυμάτων που υπέστησαν, σημειώνει. Στο πλαίσιο αυτό, προσεγγίζει και άλλους συναδέλφους της προτρέποντάς τους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

ΑΠΕ – ΜΠΕ