Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μαραντόνα

Πάνω από ένα εκατομμύριο αναμένεται να τον αποχαιρετίσουν από κοντά

skysports maradona argentina 5159622 ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί από σήμερα στις 11:00 ώρα Αργεντινής και για 48 ώρες, η σορός του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στην Casa Rosada, την έδρα της Κυβέρνησης της Αργεντινής.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Αργεντινής περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, αναμένεται να αποχαιρετήσουν από κοντά τον θεό της μπάλας, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, ειδικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Αργεντινός Πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες, είπε πως η πρώτη του ενέργεια μετά το άκουσμα της δυσάρεστης είδησης, ήταν να προσφέρει στην οικογένεια του Μαραντόνα, το μέρος που στεγάζει την Κυβέρνηση, για να βάλουν τη σορό σε λαϊκό προσκύνημα.

«Σκέφτηκα ν` ανοίξω την έδρα της Κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», είπε ο Πρόεδρος της χώρας.

Οι αρχικές σκέψεις ήταν να τεθεί η σορός σε λαϊκό προσκύνημα στο στάδιο της Αρτζεντίνος Τζούνιορς, ωστόσο η σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε, προτίμησε την Casa Rosada.

Πηγή: ΚΥΠΕ