Σεισμός Τουρκίας: Διασώστες έβγαλαν ζωντανούς τρεις ανθρώπους από τα ερείπια

Διασώστες έβγαλαν ζωντανούς τρεις ανθρώπους από τα ερείπια

0026BC19 C50C 40C3 959F E42E775E9536

Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Αργεντινής στην Τουρκία διέσωσε χθες Τετάρτη τρεις ανθρώπους στη μητροπολιτική περιοχή της Χατάι, που υπέστη το σκληρότερο χτύπημα από τον καταστροφικό σεισμό 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Η διάσωσή τους κατορθώθηκε «εννιά ημέρες έπειτα από την καταστροφή» που προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες θανάτους, αναρίθμητους τραυματισμούς και άφησε άστεγο μεγάλο μέρος των κατοίκων της πληγείσας περιοχής, επισήμαναν οι υπηρεσίες του επικεφαλής της διπλωματίας της Αργεντινής Σαντιάγο Καφιέρο.

Οι άνθρωποι που διασώθηκαν χθες ήταν δυο ενήλικοι κι ένα παιδί, στο πλαίσιο κοινών επιχειρήσεων με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων, διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση.

Οι διασώστες που συμμετέχουν στην αποστολή ανήκουν στην υπηρεσία διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας (υπάγεται στο ΥΠΕΞ) της Αργεντινής, στην ομοσπονδιακή αστυνομία και στο εθνικό σύστημα διαχείρισης κινδύνου (υπάγεται στο υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας).

Η Αργεντινή «μοιράζεται την υπερηφάνεια και τη χαρά της για το γεγονός πως η είδηση αυτή, εν μέσω της τεράστιας τραγωδίας, μας επιτρέπει να αγκαλιάσουμε τη ζωή, την αλληλεγγύη και την ελπίδα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Καφιέρο εξήρε μέσω Twitter τον «επαγγελματισμό» και την «αλληλεγγύη» της αποστολής της Αργεντινής στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua