Σοκ στη Γερμανία: Νοσοκόμα άλλαξε το εμβόλιο με αλατούχο διάλυμα

Σχεδόν 9.000 πολίτες καλούνται να ξαναεμβολιαστούν!

AA900038 7071 4AA0 9800 CC3583DDE704 Γερμανία, Εμβολιασμοί

Σχεδόν 9.000 άτομα στη Γερμανία υποχρεούνται να εμβολιαστούν ξανά καθώς μια νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού άλλαξε το εμβόλιο μ’ ένα αλατούχο διάλυμα!

Αφού πέταξε ένα φιαλίδιο με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech τον περασμένο Απρίλιο η νοσοκόμα, το αντικατέστησε με το αλατούχο διάλυμα και σύμφωνα με την αστυνομία πιθανότατα το έκανε πολλές φορές. «Είμαι εντελώς σοκαρισμένος με το επεισόδιο αυτό», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Σβεν Αμπρόζι.

Σύμφωνα με τις αρχές του Φρίσλαντ, μιας αγροτικής περιοχής κοντά στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας, σχεδόν 9.000 άτομα – ηλικίας όλα άνω των 70 ετών – που εμβολιάστηκαν στο διάστημα 5 Μαρτίου και 20 Απριλίου στο Σόρτενς Ροφχάουζεν, θα χρειαστεί να κάνουν άλλη μια δόση του εμβολίου για να είναι ασφαλείς. Ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας του Βίλχελσμχάβεν – Φρίσλαντ είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο NDR ότι οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό μετά τις καταθέσεις πολλών μαρτύρων τον περασμένο Ιούνιο. Αν και το αλατούχο διάλυμα είναι ακίνδυνο, όσοι το έλαβαν αντί του εμβολίου κινδυνεύουν περισσότερο από την Covid-19 επειδή ήταν όλοι ηλικιωμένοι. Η έρευνα για τα κίνητρα της νοσοκόμας συνεχίζεται, αλλά σύμφωνα με τους επιθεωρητές της αστυνομίας, είχε αναρτήσει μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου επέκρινε τους εμβολιασμούς. Την υπόθεσή της έχει αναλάβει, σύμφωνα με το NDR, ειδική μονάδα διερεύνησης πολιτικά υποκινούμενων εγκλημάτων.

Πηγή: Iefimerida