Σόκαρε τη Βρετανία ο μασκοφόρος: «Θα επιχειρήσω να δολοφονήσω την Ελισάβετ»

Ο δράστης εντοπίστηκε να έχει σκαρφαλώσει με σκάλα από σχοινί έναν φράκτη στον περίβολο του βασιλικού κτήματος, όπου 95χρονη μονάρχης πέρασε φέτος τα Χριστούγεννα

1 17 ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΆΒΕΤ, Βρετανία, μασκοφόρος

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ερευνά βίντεο με απειλή κατά της ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ που φέρεται να συνδέεται με τον 19χρονο που συνελήφθη την ημέρα των Χριστουγέννων στο κτήμα του Κάστρου του Ουίνδσορ έχοντας στην κατοχή του μία βαλλίστρα.

Το βίντεο, που δημοσίευσε η εφημερίδα Sun, δείχνει τον μασκοφόρο να κρατά μία βαλλίστρα και να λέει στην κάμερα ότι θα επιχειρήσει να δολοφονήσει «την Ελισάβετ, βασίλισσα της βασιλικής οικογένειας», σε αποστολή «εκδίκησης».

Ο μασκοφόρος αναφέρεται στη λεγόμενη «σφαγή του Αμριτσάρ», όταν Βρετανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά πλήθους στην ινδική πόλη σκοτώνοντας 379 ανθρώπους.

Το βίντεο, με φίλτρο αλλοίωσης φωνής και παραπομπές στο Star Wars, αναρτήθηκε από τον χρήστη Τζασουάντ Σινγκ Τσαΐλ στο Snapchat το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, 24 λεπτά πριν από τη σύλληψη του 19χρονου.

Το απειλητικό μήνυμα

Στο μήνυμά του ακούγεται να λέει: «Λυπάμαι. Λυπάμαι για ό,τι έχω κάνει και για ό,τι θα κάνω. Θα επιχειρήσω να δολοφονήσω την Ελισάβετ, τη βασίλισσα της βασιλικής οικογένειας. Πρόκειται για εκδίκηση για όσους έχασαν τη ζωή τους στη σφαγή του 1919 στο Jallianwala Bagh.

‘Είναι επίσης εκδίκηση για όσους έχουν σκοτωθεί, ταπεινωθεί και υποστεί διακρίσεις λόγω της φυλής τους. Είμαι ένας Ινδός Σιχ, ένας Σιθ. Το όνομά μου ήταν Jaswant Singh Chail, το όνομά μου είναι Darth Jones”.

Το Sith μπορεί να είναι μια αναφορά στους πρωταγωνιστές κακοποιούς στον Πόλεμο των Άστρων, ενώ το Darth Jones μπορεί να σχετίζεται με τον James Earl Jones που έδωσε τη φωνή του Darth Vader. Στο φόντο του κλιπ ήταν ορατή μια κορνιζαρισμένη εικόνα του χαρακτήρα του Star Wars Darth Malgus.Στη σφαγή του Jallianwala Bagh ή Σφαγή του Αμριτσάρ σκοτώθηκαν 379 διαδηλωτές και τραυματίστηκαν 1.200 από τις βρετανικές δυνάμεις στην Ινδία.

Παράλληλα με το βίντεο στάλθηκε και ένα μήνυμα στο Snapchat το οποίο έλεγε: «Ζητώ συγγνώμη από όλους εκείνους που αδίκησα ή τους είπα ψέματα. ‘Αν το λάβατε αυτό, τότε ο θάνατός μου είναι κοντά. Παρακαλώ μοιραστείτε το».

https://twitter.com/Justice_forum/status/1475281358419341318?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1475281358419341318%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Finternational%2F888723%2Fsokare-ti-vretania-o-maskoforos-tha-epixeiriso-na-dolofoniso-tin-elisavet

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι μελετά το βίντεο, αλλά όχι ότι ο εικονιζόμενος είναι ο 19χρονος που συνελήφθη και ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί.

Ο δράστης εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου να έχει σκαρφαλώσει με σκάλα από σχοινί έναν φράκτη στον περίβολο του βασιλικού κτήματος, όπου 95χρονη μονάρχης πέρασε φέτος τα Χριστούγεννα μαζί με τους πρίγκιπες Κάρολο και Εδουάρδο και τις συζύγους τους.

Ο 19χρονος, από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, δεν κατόρθωσε να προσεγγίσει τα οικήματα του Κάστρου.

Λίγο μετά από τη σύλληψή του έγινε γνωστό ότι κρατείται υπό διατάξεις του νόμου περί Ψυχικής Υγείας και ότι παρακολουθείται από γιατρούς.

Πηγή: skai.gr/iefimerida.gr