Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρεται η ιστορία των παιδιών στην Ταϊλάνδη (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

thailand cave search 1 ΔΙΑΣΩΣΗ, Παιδεία, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΣΠΗΛΙΑ, ΤΑΙΛΑΝΔΗ, ταινια

Λίγες μόνο ώρες έχουν περάσει από το αίσιο τέλος που είχε η ιστορία των 12 παιδιών και του προπονητή του.

Τα παιδιά μαζί, μαζί με τον προπονητή τους Ekkapol Chantawong είχαν παγιδευτεί στη σπηλιά Tham Luang, στην επαρχία Τσιανγκ Ράι, στις 23 Ιουνίου.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και συγκεκριμένα λόγω των βροχών, η σπηλιά πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν υπόγεια.

 

Τα ίχνη τους είχαν χαθεί, στο σημείο όπου άφησαν τα ποδήλατά τους και τα σακίδια τους, έξω από τη σπηλιά και συνεργεία διάσωσης επιστρατεύτηκαν για τον εντοπισμό τους.

Τα παιδιά και ο προπονητής τους βρέθηκαν τελικά ζωντανοί από διασώστες δύτες τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, μετά από 9 μέρες αναζήτησης και αγωνίας.

Χθες ολοκληρώθηκε η “τεράστια” επιχείρηση διάσωσης και όλα τα παιδιά, καθώς και ο προπονητής τους, απεγκλωβίστηκαν από την σπηλιά.

Η περιπέτειά τους θα γίνει ταινία

Ήδη αρκετές εταιρείες παραγωγής άρχισαν να εξετάζουν το πως θα μπορούσαν να μετατρέψουν την απίστευτη περιπέτεια των παιδιών και τους προπονητή τους σε ταινία.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Pure Flix Entertainment, Μάικλ Σκοτ, βρέθηκε στην είσοδο της σπηλιάς, αναζητώντας τρόπους για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της ιστορίας. Σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναφέρει:

“Αντιμετωπίζουμε την ιστορία αυτή ως βάση για μια ταινία. Παρατηρούμε τα γεγονότα και συγκεντρώνουμε πληροφορίες για όλους όσοι θα μπορούσαν να μας διηγηθούν την ιστορία του πώς όλος ο κόσμος ενώθηκε για να σώσει 12 παγιδευμένα παιδιά και τον προπονητή τους από ένα σπήλαιο κοντά στα σύνορα με την Κίνα”.

Ο Σκοτ, βρέθηκε προ ημερών στην Ταϊλάνδη και συμμετείχε εθελοντικά στην επιχείρηση διάσωσης των παιδιών και του προπονητή τους που παγιδεύτηκαν στην σπηλιά.

“Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος. Η ιστορία αυτή σημαίνει πολλά για μένα. Το να βλέπω όλον αυτό τον ηρωισμό στο σπήλαιο και τους δύτες να βγαίνουν έξω με άγγιξε.”

Παρόμοια ιστορία ήταν αυτή των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή, η οποία έγινε ταινία λίγα χρόνια αργότερα με τίτλο “The 33”.

 

Πηγή: AlphaNews.live