Στην Λιβύη ο Τσαβούσογλου – «Υπεγράφησαν 2 μνημόνια για υδρογονάνθρακες»

«Υπεγράφησαν 2 μνημόνια για υδρογονάνθρακες»

09F7C821 5EAC 4BD3 B426 D61CDCAEEB4E

Το μνημόνιο που υπογράφη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης το 2019 θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει σήμερα στη Λιβύη η τουρκική αντιπροσωπεία υπό τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τη συμμετοχή του  Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και του εκπροσώπου της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο Τούρκος Υπουργός  Εξωτερικών θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου στις 15.30, μετά τη διμερή συνάντησή του με την ΥΠΕΞ της Λιβύης Najla Mangoush.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αναμένεται να συζητηθούν η διοργάνωση των εκλογών στη χώρα το συντομότερο δυνατό, οι εξελίξεις σχετικά με το έργο νομικής υποδομής που απαιτείται σε αυτό το πλαίσιο, οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία στο πλαίσιο των Μνημονίων Κατανόησης για την Ασφάλεια και τη Στρατιωτική Συνεργασία και η Οριοθέτηση της Ναυτικής Δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο, που υπεγράφη με τη Λιβύη το 2019.

Σύμφωνα με το Αναντολού, διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι η ενοποίηση όλων των αρμόδιων θεσμών γύρω από ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη διατήρηση της σταθερότητας στη Λιβύη και τη διεξαγωγή προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στη βάση εθνικής συναίνεσης το συντομότερο δυνατό βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσκεψης.

Η αντιπροσωπεία αναμένεται, επίσης, να επισκεφθεί τη γη που παραχώρησαν οι αρχές της Λιβύης για την κατασκευή του συγκροτήματος της τουρκική Πρεσβείας στην Τρίπολης.

Μετά τις συναντήσεις στην Τρίπολη, η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Άγκυρα το βράδυ.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1576902181214597120?s=20&t=Qf-NtcJIYTa_0qThb5svcQ

Πηγή: ΚΥΠΕ