Στις 31 Ιουλίου επαναρχίζει το ΝΒΑ

Απόφαση Δ.Σ συμβουλίου

nba basketball iso Coronavirus, NBA, αθλητικά, Μπάσκετ

Στις 31 Ιουλίου επαναρχίζει το ΝΒΑ καθώς χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο ενέκρινε το σχέδιο επανεκκίνησης που θα γίνει στη Disney World στο Ορλάντο.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ που επικαλούνται το αθλητικό κανάλι ESPN, η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε με 29 υπέρ και μια, αυτή των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, εναντίον. Το πρώτο τζάμπολ ορίστηκε για τις 31 Ιουλίου, ενώ το κλείσιμο της σεζόν υπολογίζεται για τις 12 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το σχέδιο που εγκρίθηκε, όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο θέρετρο «ESPN Wide World of Sports Complex», το οποίο διαθέτει πολλά ξενοδοχεία και γήπεδα.

Αναφορικά με το πώς θα συνεχιστεί η σεζόν, στα πλέι οφ έχουν ήδη προκριθεί οι Μπακς, Ράπτορς, Σέλτικς, 76ερς, Πέισερς, Χιτ, Νετς και Μάτζικ από την Ανατολή, ενώ από τη Δύση οι Λ.Α. Λέικερς, Λ.Α. Κλίπερς, Νάγκετς, Τζαζ, Θάντερ, Ρόκετς, Μάβερικς και Γκρίζλις.

Πέραν των 16 ομάδων που έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στα φετινά πλέι οφ πριν την διακοπή στις 11 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι υπόλοιπες που θα παλέψουν για μία θέση στα πλέι οφ είναι: Νιού Ορλίνς Πέλικανς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Φοίνιξ Σανς, Σακραμέντο Κινγκς, Σαν Αντόνιο Σπέρς από τη Δύση και Ουάσινγκτον Ουίζαρντς από την Ανατολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από αυτή την απόφαση και το πλάνο που έχει καθοριστεί, το draft θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου.