Συγκινητικό: Ο κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με αυτισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορείς να αντέξεις μέχρι το τέλος σε ένα εμπορικό κέντρο; Στο συγκλονιστικό βίντεο θα δείτε πώς είναι μία απλή βόλτα σε ένα εμπορικό κέντρο μέσα από τα μάτια και το μυαλό ενός παιδιού με αυτισμό

81d891c1d14f870528f2622308fe9762 XL Αυτισμός

Είναι το ερώτημα που θέτει ο βρετανικός οργανισμός NAS (National Autistic Society) στο παρακάτω βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα με στόχο να δείξει σε όλους εμάς πώς αντιλαμβάνεται το περιβάλλον ένα παιδί με αυτισμό.

Οι άνθρωποι με αυτισμό προσλαμβάνουν ερεθίσματα που με πολύ μεγαλύτερη ένταση από τους υπόλοιπους ανθρώπους, κάτι που μπορεί να «μπλοκάρει» το άτομο, το οποίο μάλιστα δεν μπορεί να επεξεργαστεί όλες αυτές τις πληροφορίες και συνήθως αντιδρά.

«Δεν είμαι άτακτος – είμαι αυτιστικός» είναι το σλόγκαν της καμπάνιας που κάνει ο οργανισμός για να βοηθήσει όλους μας να κατανοήσουμε τον αυτισμό και να καταλάβουμε καλύτερα τον τρόπο που πρέπει να διαχειριζόμαστε και να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους μς αυτισμό.

Στο συγκλονιστικό βίντεο θα δείτε πώς είναι μία απλή βόλτα σε ένα εμπορικό κέντρο μέσα από τα μάτια και το μυαλό ενός παιδιού με αυτισμό: