Συγκλονίζουν οι εικόνες αβοήθητων μεταναστών στην έρημο Σαχάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

migrants in sahara desert ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ, ΑΛΓΕΡΙΑ, ΕΡΗΜΟΣ, Μετανάστες, Πρόσφυγες, ΣΑΧΑΡΑ

Περισσότεροι από 13.000 μετανάστες, εγκαταλείφθηκαν στην έρημο Σαχάρα, από τις αρχές της Αλγερίας, σύμφωνα με καταγγελία της Διεθνούς Οργάνωσης για τους μετανάστες.

Η οργάνωση κατήγγειλε ότι, σύμφωνα με στοιχεία, τους τελευταίους 14 μήνες, η κυβέρνηση της Αλγερίας οδηγεί μετανάστες στη Σαχάρα και τους εγκαταλείπει αβοήθητους, στους 48 βαθμούς Κελσίου, χωρίς φαγητό και νερό, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους. Η καταγγελία αναφέρει ότι πολλές φορές οι μετανάστες οδηγούνται στην έρημο υπό την απειλή όπλων, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται εγκυμονούσες και παιδιά.

Οι πληροφορίες αυτές, έγιναν γνωστές, όταν μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν σε κοντινά χωριά ή όταν εντοπίστηκαν από συνεργία διάσωσης του ΟΗΕ. Σύμφωνα με την οργάνωση που προέβη σε καταγγελία, εκατοντάδες μετανάστες βρήκαν τραγικό θάνατο στην έρημο, ενώ πολλοί από αυτούς αγνοούνται.

Βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το Διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων Associated Press, δείχνει ανθρώπους να περπατούν στην έρημο στο έλεος της μοίρας τους.
 

 

Πηγή: AlphaNews.live