Συνάντηση Γκάμπριελ-Τσαβούσογλου: Να προχωρήσουμε ξανά σε συνομιλίες

gkampriel tsabousoglou na proxwrisoume ksana se sunomilies

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εμφανίστηκε μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλουτ Τσαβούσογλου.

«Έχουμε τώρα μπροστά μας τα επόμενα βήματα για το πώς θέλουμε να προχωρήσουμε, για το πώς θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες μεταξύ των υπουργείων, για το ποια θέματα θα τεθούν στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε στο ARD, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του.

“Το ζητούμενο είναι μπορέσουμε σε τέτοιους καιρούς να προχωρήσουμε για πρώτη φορά και πάλι σε λογικές συνομιλίες”.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στην Αττάλεια, παραθαλάσσιο θέρετρο στη Νότια Τουρκία. Στη συζήτηση τέθηκαν «τα δύσκολα θέματα και οι προσδοκίες και των δύο πλευρών», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών που αναρτήθηκε στο twitter.

upl59ff1b4b8e327
 

Μιλώντας, επίσης, στην Bild am Sonntag, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει: «Μετά τις αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης να απελευθερωθούν τις τελευταίες ημέρες δύο Γερμανοί υπήκοοι και να αρθεί για έναν ακόμη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, θεώρησα ότι έχει έρθει η στιγμή να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες».

Όπως είπε, με τον ομόλογό του συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τις γερμανο- τουρκικές σχέσεις. «Ακόμη και τα δυσκολότερα εξ αυτών», δήλωσε ο Γκάμπριελ, εννοώντας το θέμα του Γερμανού δημοσιογράφου Deniz Yücel που εξακολουθεί να κρατείται στην Τουρκία. Όμως, όπως είπε, πρόοδος δεν υπήρξε. Σε μία τέτοια κατάσταση που δεν προχωρά, κατ’ αρχάς το ζητούμενο είναι να μπορέσει και πάλι να ακούσει η μία πλευρά την άλλη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

upl59ff1b5202ad1
 

 

 

Πηγή: TheToc