Συρία: Νεκρός ο ηγέτης του ISIS – Η δήλωση του Τζο Μπάιντεν

Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτος, έπειτα από χερσαία στρατιωτική επιχείρηση του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, στη Συρία

12345 1 ΗΠΑ, νεκρός, Συρία

Νεκρός έπεσε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτος (ISIS) Αμπού – Ιμπραίμ αλ Χασίμι αλ Κουρασι, έπειτα από χερσαία στρατιωτική επιχείρηση του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, στη Συρία. Το γεγονός ανακοίνωσε επίσημα ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν, που διευκρίνισε πως μέσα στην ημέρα θα προχωρήσει σε διάγγελμα προς τους αμερικανούς.

Αναλυτικά η δήλωση του Τζο Μπάιντεν:

«Χθες το βράδυ, υπό την καθοδήγησή μου, οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στη βορειοδυτική Συρία ανέλαβαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση για την προστασία του αμερικανικού λαού και των συμμάχων μας και για να κάνουν τον κόσμο ασφαλέστερο. Χάρη στις ικανότητες και τη γενναιότητα των ενόπλων δυνάμεών μας, εξολοθρεύσαμε τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi -τον ηγέτη του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν με ασφάλεια από την επιχείρηση. Θα απευθύνω δηλώσεις στον αμερικανικό λαό αργότερα σήμερα το πρωί. Είθε ο Θεός να προστατεύει τα στρατεύματά μας».

Ο Κουράσι, διαδέχθηκε στην ηγεσία της τζιχαντιστικής οργάνωσης τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, στις 31 Οκτωβρίου 2019. Πρόκειται για ένα ισχυρό χτύπημα στις απόπειρες ανασυγκρότησης του ISIS, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει υποχωρήσει σημαντικά, έπειτα από την ανακατάληψη εδαφών στη Συρία και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του συριακού καθεστώτος και της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ.

Πηγή: Έθνος