Τα «χόμπυ του Lockdown» έστειλαν χιλιάδες Άγγλους στο νοσοκομείο

Στα νοσοκομεία έσπευσαν μεταξύ άλλων και άτομα ηλικίας 90 ετών, λόγω πτώσεις από εξοπλισμό παιδικής χαράς…

Home hammer nail 666x399 1 lockdown, Νοσοκομείο, χόμπι
Outdoor portraits of young man cutting painting and repairing wooden boards. Shallow DOF. Developed from RAW; retouched with special care and attention; Small amount of grain added for best final impression. 16 bit Adobe RGB color profile.

Δημοφιλείς συνήθειες του lockdown, όπως το μαγείρεμα, το DIY και η φιλοξενία κατοικίδιων, οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη για τραυματισμούς, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία επικαλείται η «The Guardian»

Η ανάλυση των εισαγωγών σε νοσοκομεία στην Αγγλία, έδειξε ότι χιλιάδες υποβλήθηκαν σε θεραπεία και περίθαλψη για τραυματισμούς που υπέστησαν ως αποτέλεσμα δραστηριοτήτων που αυξήθηκαν σε δημοτικότητα κατά την περίοδο της καραντίνας, καθώς οι άνθρωποι ήταν περιορισμένοι στα σπίτια τους.

Μαστροχαλαστές…

Τα δεδομένα από το NHS Digital για το 2020-21 έδειξαν ότι περισσότερα από 5.600 άτομα πήγαν στο νοσοκομείο αφού ήρθαν σε επαφή με ένα ηλεκτρικό εργαλείο χειρός και περισσότερα από 2.700 εισήχθησαν μετά από ατύχημα με μη ηλεκτροκίνητο εργαλείο χειρός, όπως σφυρί ή ένα πριόνι.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι 349 άτομα εισήχθησαν αφού τραυματίστηκαν με χλοοκοπτικά. Περισσότερα από 5.300 άτομα εισήχθησαν μετά από πτώση από εξοπλισμό παιδικής χαράς, με τη μέση ηλικία των ασθενών να είναι εννιάμισι χρόνια.

Κάθε πράμα στον καιρό του…

Ωστόσο, μερικοί γονείς και παππούδες «έπεσαν θύματα» των χόμπι τους, με δεκάδες άτομα να μεταβαίνουν στα νοσοκομεία μετά από πτώση από εξοπλισμό παιδικής χαράς, συμπεριλαμβανομένων οκτώ ατόμων ηλικίας άνω των 90 ετών!

Τα ίδια στοιχεία έδειξαν ότι 962 άτομα νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο για τραυματισμούς που υπέστησαν κατά την αναρρίχηση σε δέντρα.

7.386 άτομα στο νοσοκομείο από ατύχημα με σκύλο

Τα lockdown προκάλεσαν επίσης μια «έκρηξη φιλοξενίας κατοικίδιων ζώων» με τα στοιχεία από την Ένωση Κατασκευαστών Τροφίμων για Ζώα, να δείχνουν ότι 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν αποκτήσει κατοικίδιο από την αρχή της πανδημίας.

Αυτά τα νέα ζώα δεν έφερναν πάντα χαρά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Guardian. Συγκεκριμένα 7.386 άτομα εισήχθησαν στα αγγλικά νοσοκομεία μετά από δάγκωμα ή χτύπημα από σκύλο, μαζί με 47 άτομα που υπέστησαν δάγκωμα αρουραίου και 60 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με δηλητηριώδη αράχνη. Τέσσερα άτομα εισήχθησαν αφού ήρθαν σε επαφή με σκορπιό.

Δεν είναι όλοι Master-chef

Πολλοί άνθρωποι έστρεψαν το χέρι τους στη βελτίωση των μαγειρικών τους δεξιοτήτων και τα δεδομένα εισδοχής έδειξαν ότι 2.243 έπρεπε να εισαχθούν αφού ήρθαν σε επαφή με ζεστά ροφήματα, τρόφιμα, λίπη και μαγειρικά έλαια.

Αντηλιακό; 

Αν και πολλοί ήταν ευγνώμονες για τον ηλιόλουστο καιρό στο πρώτο lockdown, 153 άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο με ηλιακό έγκαυμα.

Τα στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο άτομα που εισήχθησαν στο νοσοκομείο και πολλοί περισσότεροι τραυματισμοί θα είχαν αντιμετωπιστεί από γιατρούς και γενικούς ιατρούς της A&E. Τα στοιχεία για τα περισσότερα ατυχήματα και τραυματισμούς ήταν χαμηλότερα από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι άνθρωποι γενικά περνούσαν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Ένας εκπρόσωπος της Βασιλικής Εταιρείας για την Πρόληψη των Ατυχημάτων δήλωσε: «Η δημοσίευση των στοιχείων εισδοχής στο νοσοκομείο χρησιμεύει πάντα για να μας υπενθυμίζει το εύρος των τύπων ατυχημάτων που μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμό τόσο σοβαρό που απαιτείται εισαγωγή στο νοσοκομείο. Μεταξύ των ξένων καταχωρήσεων στη βάση δεδομένων υπάρχουν ορισμένες ανησυχητικές τάσεις που χρησιμεύουν για να τονίσουν τις προκλήσεις ατυχημάτων που αντιμετωπίζουμε. Τα ατυχήματα μπορούν να προληφθούν».

The Guardian