Τα πρωτοσέλιδα της “κακοφημίας” Τραμπ μετά την κορυφαία συνάντηση με τον Πούτιν

trump 0 Βλάντιμιρ Πούτιν, ΕΛΣΙΝΚΙ, κριτικη, Ντόναλντ Τραμπ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πρωτοσέλιδη είδηση στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα έχει γίνει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά την κορυφαία συνάντηση που είχε στο Ελσίνκι, με τον Ρώσο Προέδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά εμπιστεύεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όσον αφορά την ανάμειξη της Ρωσίας στην προεκλογική διαδικασία των προεδρικών εκλογών το 2016.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ και επικριτικά σχόλια. 

Το CNN σε πρωτοσέλιδη είδηση με τίτλο “Η ημέρα της κακοφημίας του Τραμπ”, αναφέρει ότι οι Ρώσοι είναι χαρούμενοι για τη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου με τον Ρώσο Πρόεδρο, καθώς θεωρείται ως απόλυτη επιτυχία για τον Πούτιν. 

Σύμφωνα με το CNN η μέρα της συνάντησης των δύο ηγετών, θα μείνει στην ιστορία σαν η μέρα της κακοφημίας του Τραμπ. Ο Τραμπ “ταπεινώθηκε στα μάτια του Πούτιν” αναφέρει το μεγάλο ειδησεογραρφικό μέσο. 

Ωστόσο αναφέρει επίσης ότι “τα γεγονότα που ξετυλίχθηκαν τη Δευτέρα είναι πιθανό να έχουν σημαντικές και απρόβλεπτες πολιτικές και γεωπολιτικές αποκλίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο”.

Το BBC σε πρωτοσέλιδη είδηση με τίτλο “Στη φωτιά ο Τραμπ μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν”, αναφέρει ο Αμερικανός Πρόεδρος δέχθηκε ένα πλήγμα κριτικής από τις ΗΠΑ αφού υπερασπίστηκε τη Ρωσία, όσον αφορά την εμπλοκή και παρέμβαση του Πούτιν στις Προεδρικές Εκλογές του 2016.

Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει επίσης ότι ο Τραμπ, με τις δηλώσεις του, εναντιώθηκε στις Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ, γεγονός που ενόχλησε αξιωματούχους των Υπηρεσιών, οι οποίοι έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Παραθέτει δηλώσεις του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Dan Coats ο οποίος ανέφερε:

“Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τις προσπάθειες υπονόμευσης της δημοκρατίας των ΗΠΑ”.

Ο Guardian σε πρωτοσέλιδη είδηση με τίτλο “Το γεγονός ότι ‘παραδόθηκε’ στη Ρωσία ο Τραμπ, εξόργισε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους”, αναφέρει ότι μεγάλες προσωπικότητες και από τις δύο πλευρές της Αμερικανικής πολιτικής καταδικάζουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, μετά τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ειδησεογραφικό μέσο αναφέρει επίσης ότι οι δηλώσεις Τραμπ για την μη εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016, προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ και την έντονη κριτική.

Μάλιστα παραθέτει δηλώσεις του Newt Gingrich ο οποίος αποκάλεσε τη συμπεριφορά του Τραμπ, ως το σοβαρότερο λάθος κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του.

 

 

 

Πηγή: AlphaNews.live