Τατάρ: Συνδέει «την λύση των κρατών» με τους υδρογονάνθρακες

Την άποψη ότι η διένεξη για τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου αναδεικνύει την σημασία του «αγώνα για την κυριαρχία», εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ

A315E22A C392 424F AC60 D657BCEB5BA2

Την άποψη ότι η διένεξη για τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου αναδεικνύει την σημασία του «αγώνα για την κυριαρχία», εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, στα πλαίσια της ομιλίας που πραγματοποίησε στην τελετή για την «Ημέρα της Νίκης».

Η επέτειος της μικρασιατικής καταστροφής «εορτάστηκε» σήμερα στην κατεχόμενη Λευκωσία, σε μια «στρατιωτική» τελετή, στην οποία έλαβαν μέρος, ο Τατάρ, ο «πρέσβης» της Τουρκίας και Τ/κ πολιτικοί.

Αναφερόμενος στο σήμερα, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι η ηγεσία του προβάλλει «τη νέα πολιτική (των δυο κρατών) έχοντας λάβει υπόψη της το παρελθόν της Κύπρου και τα παιχνίδια που παίζονται εδώ και χρόνια».

Ο κ. Τατάρ ανάφερε ότι «δεν αποδεχόμαστε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που μαγειρεύει η ελληνοκυπριακή πλευρά και τις προτάσεις που θα επεκτείνουν την κυριαρχία (της Κυπριακής Δημοκρατίας) επί της τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Τέλος, ο κ. Τατάρ ανάφερε ότι «οι προτάσεις μας βρίσκονται στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε μια λύση βασισμένη στη συνεργασία των δύο κρατών. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Πηγή: ΚΥΠΕ